Πυρ ομαδόν από τους δημοτικούς συμβούλους κατά δημάρχου Πάφου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Κάνουν λόγο για αλλότρια  συμφέροντα του Φ. Φαίδωνος  στο θέμα του νομικού συμβούλου.

 

Έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι σε σχέση με τις εξελίξεις στο θέμα του νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου. Με κοινή ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης και Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου, επικρίνουν έντονα τις μεθοδεύσεις και τη στάση του δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος στην πολύωρη και γεμάτη ένταση συνεδρία της περασμένης Πέμπτης.

«Τα όσα εξελίχθησαν κατά τη συνεδρία προκαλούν αλγεινή εντύπωση για το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ πλήττουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του σώματος. Ο δήμαρχος, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά ετσιθελικά και ακολουθώντας νομικίστικες πρακτικές, οδήγησε εσκεμμένα τη λήψη τελικής απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα σε βάθος χρόνου», καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Σημειώνουν παράλληλα ότι η χρήση προσωπικών αναφορών «που θίγουν συναδέλφους και συμπολίτες μας χωρίς την ανάλογη σοβαρή τεκμηρίωση δεν μας βρίσκουν σε καμιά περίπτωση σύμφωνους και υποβαθμίζουν τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να επικρατεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου». Οι δημοτικοί σύμβουλοι προχωρούν ένα βήμα πιο κάτω και δηλώνουν πως οι αναφορές Φαίδωνος εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.


 

Ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ

Έντονη ανησυχία εκφράζει με ξεχωριστή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ Πάφου. Ο δήμαρχος το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχείρησε με διαφόρους και «περίτεχνους» τρόπους να επιβάλει τη θέση του στο Δ.Σ. ετσιθελικά και «διά πυρός και σιδήρου», τονίζει το ΑΚΕΛ προσθέτοντας πως μετά και από την προχθεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πλέον αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο δήμαρχος Πάφου έντεχνα και επικαλούμενος νομικίστικα επιχειρήματα που δεν σχετίζονται με την ουσία της υπόθεσης, επιχειρεί να παραπέμψει την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος στις ελληνικές καλένδες.

Ερωτηματικά θέτει παράλληλα το ΑΚΕΛ και σε σχέση με τη χρονική περίοδο που ο δήμαρχος επέλεξε να εγείρει τα συγκεκριμένα θέματα, «προχωρώντας μάλιστα και σε ατεκμηρίωτες κατά την άποψή μας καταγγελίες ή εικασίες εις βάρος συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων».

 

Στον ΥΠΕΣ τελικά το θέμα


Υπενθυμίζουμε ότι μετά από μια τετράωρη και γεμάτη εντάσεις συνεδρία του για το θέμα της παύσης ή μη του νομικού συμβούλου του δήμου, το Δ.Σ. Πάφου δεν κατάφερε ούτε την Πέμπτη να λάβει απόφαση για το θέμα και τελικά αποφάσισε όπως το παραπέμψει στον Υπουργό Εσωτερικών με στόχο να προωθηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για γνωμάτευση.

Κατά τη συνεδρία, τέθηκε αρχικά θέμα από τον κ. Φαίδωνος ότι για κάποιους δημοτικούς συμβούλους δημιουργείται ιδιάζουσα σχέση με τον νομικό σύμβουλο του δήμου, Πολύκαρπο Φιλίππου, εξαιτίας της οποίας δεν θα πρέπει να μετέχουν στη διαδικασία λήψης απόφασης.

Σπύρος Σωτηρίου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.