Πυρ ομαδόν κατά ΠτΔ για Κυπριακό από τα μικρά κόμματα

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Σφοδρές επικρίσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσαν όλα τα κόμματα πλην ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για το Κυπριακό από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, με ευκαιρία της συζήτησης του κρατικού Προϋπολογισμού.

Ν. Παπαδόπουλος: Ο ΠτΔ είναι συνεπής στην αυτοαναίρεση των δεσμεύσεων του

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη για τους χειρισμούς της στο κυπριακό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος από το βήμα της βουλής. Μιλώντας για το κυπριακό, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως η μόνη συνέπεια που έχει επιδείξει ο Πρόεδρος είναι στην αυτοαναίρεση των δεσμεύσεών του. Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πάει στη Γενεύη για να διαπραγματευθεί αλλά για να συνθηκολογήσει.

Σιζόπουλος: Ο Πρόεδρος αυτοαναιρείται και αυτοκαταργείται

«Και ενώ όλοι αναμέναμε τη σύγκληση του Ε.Σ., ξαφνικά μεταξύ «τυρού και οίνου» ο ΠτΔ ανακοίνωσε την επιστροφή στις συνομιλίες κατ΄ αντίθεση των όσων είχαν συμφωνηθεί και με στροφή 180ο στις θέσεις-του και χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη συνεννόηση με την κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία δυστυχώς σήμερα λοιδορείται από κύκλους φίλα προσκείμενους προς τον Πρόεδρο για την ορθή και αξιοπρεπή στάση που τηρεί» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

«Ο ΠτΔ έχει την ευθύνη για το τι θα συμφωνήσει ως τελική συμφωνία και να τη θέσει ενώπιον του λαού για έγκριση. Εμείς όμως έχουμε την ευθύνη για την τελική απόφαση εάν θα την εγκρίνουμε ή να την απορρίψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γ. Λιλλήκας: Νόμπελ οικονομικής αλχημείας σε Αναστασιάδη

«Την ώρα που εμείς συζητούμε τους προϋπολογισμούς δεν γνωρίζουμε αν αυτοί οι προϋπολογισμοί θα είναι για τη λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας ή του Ελληνοκυπριακού Συνιστώντος Κρατιδίου» ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αναστασιάδης απέδειξε πως δεν είναι σε θέση ούτε και μπορεί να προασπιστεί και να διεκδικήσει τα δίκαια του λαού και της πατρίδας μας».

Μ. Γιωργάλλας: Βρισκόμαστε ενώπιον πιθανότητας κλεισίματος του Κυπριακού

Έντονες ανησυχίες εξέφρασε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλης Γιωργάλλας, εγείροντας το ερώτημα του τι άλλαξε μετά από το δείπνο με αποτέλεσμα να «βρισκόμαστε ενώπιον μια πιθανότητας κλεισίματος του Κυπριακού σε πέντε εβδομάδες».

Ο κ. Γιωργάλλας επεσήμανε πως ο κ. Αναστασιάδης αποδέκτηκε απαράδεκτους τουρκικούς όρους και χρονοδιαγράμματα. «Δηλώνουμε από τώρα ότι εμείς στην Αλληλεγγύη δεν θα διστάσουμε να στηρίξουμε μια σωστή λύση αλλά και να απορρίψουμε μια κακή, δοτή και επιζήμια συμφωνία».

Γ. Περδίκης: Συνεχίζονται οι πολιτικές της συνενοχής πίσω από κλειστές πόρτες.

Συνεχίζονται στο Κυπριακό οι πολιτικές συμπεριφορές της συνενοχής πίσω από κλειστές πόρτες, μακριά από τους πολίτες και σε αντίθεση με όσα θέλουν και πιστεύουν, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017.

«Απευθύνω για άλλη μια φορά μια εύλογη προειδοποίηση. Μην υποτιμάτε τον παράγοντα άνθρωπο. Μην υποτιμάται τους Κύπριους. Αυτός ο λαός έχει δυνάμεις που δεν τις υποψιάζεστε καν», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι δεν είναι όλοι οι Κύπριοι πειθήνια κομματόσκυλα ή άβουλα πρόβατα για να τους σύρουν σε μια άδικη μη βιώσιμη και προσβλητική συμφωνία για το Κυπριακό. Έχετε τεράστια ευθύνη πριν φέρετε ενώπιον του λαού ένα εκβιαστικό δημοψήφισμα να είστε βέβαιοι πρώτα ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις ανάγκες των Κυπρίων», ανέφερε.

ΕΛΑΜ: Αποχωρούν από το Εθνικό Συμβούλιο

Το ΕΛΑΜ δεν θέλει να είναι θιασώτης της πολιτικής Νίκου Αναστασιάδη, είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, σημειώνοντας ότι «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε πλέον παρών αφού ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να λάβει τίποτε σοβαρά υπόψιν από τα όσα του έχουμε αναφέρει».

Όπως επεσήμανε, το ναυάγιο του Μον Πελερέν 2 έπρεπε να αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί για την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής μας για να οδηγηθούμε σε ένα ενιαίο κράτος. Προστάτες και πασάδες δεν θέλουμε στη γη μας, ανέφερε ο κ. Χρίστου μιλώντας για το κυπριακό στέλνοντας το μήνυμα προς τα “ξένα αφεντικά” πως η Κύπρος δεν θα λυγίσει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.