Πήραν «γραμμή» από Προεδρικό οι Υπηρεσίες που θα ερευνήσουν για το Ευρωκοινοβούλιο

Το Προεδρικό έχει στήσει επιχείρηση ελέγχου των αρμόδιων Υπηρεσιών, οι οποίες έχουν κληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να πραγματοποιήσουν έρευνες.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑΚΕΛ: «Το κυβερνών δίδυμο Αναστασιάδη – Νεοφύτου οδήγησε τη χώρα στον πανευρωπαϊκό εξευτελισμό»

«Έβαλαν τα συμφέροντά τους πάνω από τον τόπο»

«Το κυβερνών δίδυμο Νίκος Αναστασιάδης – Αβέρωφ Νεοφύτου οδήγησε τη χώρα στον πανευρωπαϊκό εξευτελισμό», υπέδειξε χθες το ΑΚΕΛ σε σχέση με το νέο σκάνδαλο των Pandora Papers και την εμπλοκή του «the offshore President», όπως αποκαλούν πλέον τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, υπέδειξε ότι «από τις Σεϊχέλλες και τα ιδιωτικά τζετ του Σαουδάραβα μέχρι τη βιομηχανία διαβατηρίων, και από το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης μέχρι τα Pandora Papers, κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ο Ν. Αναστασιάδης επιτείνει το διασυρμό του τόπου». Επεσήμανε επίσης ότι «ο Ν. Αναστασιάδης έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο γιατί είχε τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Συναγερμό σε ρόλο συνεργού και συνηγόρου».

«Το κυβερνών δίδυμο Αναστασιάδη – Αβέρωφ Νεοφύτου ευθύνεται για τον πανευρωπαϊκό εξευτελισμό της Κύπρου», υπέδειξε ο Γ. Κουκουμάς, προσθέτοντας ότι «η κυβερνητική ελίτ έβαλε τα δικά της συμφέροντα πάνω από το συμφέρον του τόπου».

Γραμμή από το Προεδρικό στις αρμόδιες Υπηρεσίες

Εν τω μεταξύ, το Προεδρικό έχει στήσει επιχείρηση ελέγχου των αρμόδιων Υπηρεσιών, οι οποίες έχουν κληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να πραγματοποιήσουν έρευνες.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, προανήγγειλε από χθες τι θα δηλώσουν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπηρεσιών κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής!

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι στη συνεδρία «εν λεπτομερεία θα διαπιστωθεί από τις καταθέσεις των αρμόδιων Υπηρεσιών […] ότι η κυβέρνηση έλαβε και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα συμμόρφωσης με τις Οδηγίες της ΕΕ». Σχολιάζοντας επίσης την κριτική του ΑΚΕΛ χρησιμοποίησε, με αλαζονικό ύφος, τρεις φορές τη φράση «απαξιούμε», ενώ κατέφυγε και στη γνωστή προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης Χριστόφια. Εισέπραξε όμως αποστομωτική απάντηση από το ΑΚΕΛ το οποίο υπέδειξε ότι το δίδυμο Αναστασιάδη – Νεοφύτου βρίσκεται στην κυβέρνηση εδώ και οκτώ χρόνια. «Την ώρα που με δική τους ευθύνη η Κύπρος υφίσταται παγκόσμιο εξευτελισμό, Προεδρικό και Συναγερμός προσπαθούν απελπισμένα να κρυφτούν πίσω από την παρελθοντολογία. Καμία συναίσθηση ότι βοά ο τόπος και η Ευρώπη για τον κ. Αναστασιάδη και για την κυβέρνησή τους», υπέδειξε.

 

«Δεν πάει άλλο»
Κάλεσμα στους πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι η Κύπρος αξίζει μιας καλύτερης διαχείρισης από τα ρεζιλίκια στα οποία την οδήγησαν η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, όπως συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο έξω από το Προεδρικό, απηύθυνε το ΑΚΕΛ.
«Η πατρίδα μας και το κράτος δικαίου στον τόπο χρειάζονται υπεράσπιση από την κυβερνητική ελίτ που έβαλε τα δικά της συμφέροντα πάνω από το συμφέρον του τόπου. Όσοι πιστεύουμε ότι η Κύπρος αξίζει καλύτερα, το ερχόμενο Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Προεδρικό διαδηλώνουμε ότι δεν πάει άλλο», ανέφερε ο Γ. Κουκουμάς.

 

 

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.