Πήραν τα σκουπίδια της Ελβετίας

Πήραν τα σκουπίδια της Ελβετίας

Ήταν ακριβώς ένα χρόνο πριν όταν το Investigate Europe έγραφε ένα άρθρο, το οποίο σήμερα αποδεικνύεται προφητικό. Ειδικά μετά από τα όσα τραγικά έγιναν στα Τέμπη. Υπό τον τίτλο «Το μόνο που μπορώ να πω είναι καλή τύχη: Πώς τα τρένα που καταργήθηκαν από την Ελβετία επιστρέφουν στην Ελλάδα», η αρθρογράφος περιγράφει πώς ο «μεγαλύτερος ελβετικός πονοκέφαλος» έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στην Ελλάδα.

«Καθυστερήσεις, βλάβες, ακυρώσεις… Για χρόνια, τα τρένα ETR 470 ήταν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των ελβετικών σιδηροδρόμων. Στο τέλος οι Ελβετοί τα έστειλαν για σκραπ. Αλλά οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι -οι οποίοι εκτελούν όλες τις ελληνικές επιβατικές αμαξοστοιχίες από το 2017- παρουσίασαν τα ίδια τρένα ως υπερσύγχρονα», έγραφε χαρακτηριστικά ένα χρόνο πριν, επικαλούμενο μάλιστα στελέχη που τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι να φωνάζουν τότε: «Μείνετε μακριά από αυτά τα τρένα!»

Δύο πρώην αξιωματούχοι, εξοικειωμένοι με αυτό το τρένο, δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι τα πέντε εναπομείναντα ETR 470 που δεν στάλθηκαν στο διαλυτήριο διαφημίζονταν ως το μέλλον της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.