Πήρε πρόστιμο γιατί πάρκαρε σε χώρο ΑμεΑ και έκανε έφεση στο Ανώτατο – Απορρίφθηκε με «μήνυμα»

Το Ανώτατο απέρριψε την έφεση του στο πρόστιμο των €500 και στέλνει μήνυμα σεβασμού στα άτομα με δυσκολίες στη μετακίνηση

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση κατά της επιβολής προστίμου ύψους €500 για στάθμευση άλλου οχήματος σε χώρο στάθμευσης αναπήρων έξω από νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως αποτελεί κοινωνικό καθήκον ο σεβασμός στα δικαιώματα πολιτών με κινητικά προβλήματα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου, η οποία εκδόθηκε χθες Τρίτη, ο κατηγορούμενος μετά από ακροαματική διαδικασία βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία που αντιμετώπιζε και αφορούσε στάθμευση του οχήματος του σε χώρο στάθμευσης ο οποίος προορίζεται για ανάπηρα πρόσωπα.

«Η αυστηρότητα της ποινής ήταν πλήρως δικαιολογημένη», αναφέρεται.

Τόσο, προστίθεται, «για να τιμωρηθεί ο Εφεσείοντας για την απαράδεκτη συμπεριφορά του όσο και για σκοπούς αποτρεπτικότητας».

«Θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα προς κάθε επίδοξο παραβάτη της σχετικής νομοθεσίας, ότι αποτελεί κοινωνικό καθήκον η εκδήλωση σεβασμού και ευαισθησίας για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα ώστε οι καθημερινές αντιξοότητες της ζωής τους να είναι λιγότερο δυσβάστακτες και τα δικαιώματα τους να τυγχάνουν πλήρους σεβασμού», τονίζεται.

«Σημειώνεται, μάλιστα, ότι εν προκειμένω το αδίκημα διαπράχθηκε σε χώρο στάθμευσης αναπήρων σε Νοσοκομείο», συνεχίζει η απόφαση του Ανωτάτου.

«Στα περιστατικά της παρούσας υπόθεσης οι ελάχιστοι μετριαστικοί παράγοντες ενώπιον του Δικαστηρίου δεν μπορούσαν να υπερφαλαγγίσουν την ανάγκη επιβολής αποτρεπτικής υπό τις περιστάσεις ποινής», κρίνει το Δικαστήριο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei