Σε κατηγορηματική διάψευση των χθεσινών δηλώσεων του ΠΙΣ Βάσου Οικονόμου περί διαφωνιών και εντάσεων στην προχθεσινή συνεδρία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, προέβη μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να αναφερθεί στην ουσία του μηνύματος που απέστειλε στο οποίο χαρακτηρίζονται ως αποστάτες όσοι γιατροί θα συμμετάσχουν στο ΓΕΣΥ.

Σε ουδεμία περίπτωση υπήρξε ένταση και διαφωνίες στον ΠΙΣ, όπως δήλωσε ο κύριος Οικονόμου, είπε, σημειώνοντας ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη για μη συμμετοχή των γιατρών στο ΓΕΣΥ, καθώς όπως τόνισε με τα σημερινά δεδομένα οι γιατροί δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα σχέδιο υγείας για το οποίο υπάρχουν τόσα ερωτηματικά.

Ο κύριος Αγαθαγγέλου κλήθηκε να σχολιάσει το μήνυμα που έστειλε τηλεφωνικά στο οποίο χαρακτηρίζονται ως αποστάτες όσοι γιατροί θα συμμετάσχουν στο ΓΕΣΥ, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει αυτούσια επιστολή του προς τους γιατρούς με τις θέσεις του για το Γενικό Σχέδιο Υγείας και αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας του μηνύματος του.

Ερωτηθείς αν ασκούνται πιέσεις προς γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ ο πρόεδρος του ΠΙΣ αντέστρεψε τα πυρά, διαψεύδοντας – όπως ανέφερε – τέτοιες πληροφορίες.

Επέκρινε επίσης τον ΟΑΥ για λήψη μονομερών αποφάσεων και προσπάθεια επιβολής τους στους γιατρούς, υπό τύπο ή τις

Μας έχεις Like στο Facebook ;