ΠΙΣ: Το Υπουργείο Υγείας να βρει τις λύσεις για το ΤΑΕΠ Πάφου

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο ΤΑΕΠ της Πάφου έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που αναμφίβολα επηρεάζει δυσμενώς και επικίνδυνα, τόσο την ομαλή άσκηση των καθηκόντων των ιατρών, όσο και την ασφάλεια και την ποιότητα της διαχείρισης των ασθενών και της υγείας τους, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Εκφράζοντας την συμπαράσταση του στους γιατρούς του δημοσίου, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των αιτιών που έχουν οδηγήσει στη σημερινή στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Επισημαίνει ότι η σημερινή στάση εργασίας, αποτελεί ένα ύστατο μέτρο μετά την παρέλευση εύλογου χρόνου που είχε παραχωρηθεί, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις, κάτι το οποίο δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό.

Ο ΠΙΣ, σημειώνει ότι ως ο δια νόμου σύμβουλος του κράτους επί ιατρών θεμάτων, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη όπως το αρμόδιο Υπουργείο αναλάβει αποφασιστικό ρόλο και με την εποικοδομητική συμβολή της ιατρικής κοινότητας σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, να εφαρμοστούν εκείνες οι λύσεις που είναι οι κατάλληλες, τόσο από λειτουργικής όσο και από ιατρικής άποψης.

«Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πως, όταν σε διοικητικές αποφάσεις που αφορούν την άσκηση της ιατρικής, δεν λαμβάνονται υπόψιν οι απόψεις των ιατρών, τα προβλήματα όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά διογκώνονται, θυματοποιώντας όχι μόνο τους επαγγελματίες υγείας αλλά και τους ασθενείς», καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy