Πίσω στο Πουρνάρα όσοι βρήκαν καταφύγιο στην Κοκκινοτριμιθιά μετα τα επεισόδια

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Πουρνάρα έχουν επιστρέψει τα άτομα που, μετά τα πρόσφατα βίαια επεισόδια εγκατέλειψαν το Κέντρο και προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στην Κοκκινοτριμιθιά, όπως ανέφερε ο Κοινοτάρχης, Χριστάκης Μελετιές, στο ΚΥΠΕ. Είπε, δε, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, έχει ανταποκριθεί στο αίτημά του για συνάντηση, εντός της ημέρας.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα γίνουμε Μόρια» είπε ο κ. Μελετιές, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, και σημείωσε ότι κάθε μέρα γίνεται χειρότερη η κατάσταση. Εξήγησε ότι οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την ασφάλεια και την υγεία τους, καθώς και για την ασφάλεια των περιουσιών τους, ενώ, όπως είπε, τους προβληματίζει και το ενδεχόμενο ανάπτυξης της εγκληματικότητας, όσον αφορά παράνομες δραστηριότητες με ναρκωτικά και πορνεία.

Τα ζητήματα αυτά θα θέσει στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, συνέχισε ο Κοινοτάρχης, τονίζοντας το αίτημα για μετακίνηση του Κέντρου από την περιοχή. «Δεν μπορεί να επωμίζεται μία μικρή κοινότητα τέτοιο βάρος», είπε ο κ. Μελετιές, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.