Πίστα για skating απέκτησε η Λάρνακα (εικόνες)

Ανοίγει αύριο Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 στις 6:00μ.μ. και επίσημα πλέον τις πόρτες του το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού (skating)στο κοινό.

Αρκετοί νέοι της πόλης ασχολούνται με το skateboard, ένα άθλημα που από φέτος εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κερδίζει συνεχώς περισσότερους οπαδούς.  Ωστόσο οι νέοι, οι οποίοι μη έχοντας κατάλληλα διαμορφωμένο  χώρο, εκτίθενται σε κινδύνους, κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι αναγκαστικά μέσα σε δρόμους υψηλής κυκλοφορίας.02

Ο Δήμος Λάρνακας λαμβάνοντας υπόψη το διαχρονικό αίτημα για δημιουργία κατάλληλου χώρου και υποδομής skate park προχώρησε στην κατασκευή Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park & Skate Roller. Ως καινοτόμος Δήμος, προάγει τόσο παραδοσιακά  αθλήματα όσο και νέα και στόχος ήταν η δημιουργία ενός υποδειγματικού ποιοτικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες των δημοτών.

03

Οι κατασκευαστικές εργασίες ολοκληρώθηκαν. Το πάρκο περιλαμβάνει κατάλληλη υποδομή  με ειδικές πλατφόρμες/ ράμπες οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να εξασκούν το χόμπι/άθλημα σε ένα ασφαλή χώρο χωρίς να ενοχλούν και να κινδυνεύουν.

Το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park& Skate Roller βρίσκεται πίσω από τον χώρο Στάθμευσης της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (είσοδος από τον χώρο στάθμευσης) παρά το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων.

Η κατασκευή του Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park & Skate Roller συγχρηματοδοτήθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού μέσα στα πλαίσια του Σχεδίου επιχορήγησης για τη δημιουργία, αναβάθμιση ή βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων για σκοπούς προώθησης και ανάπτυξης του αθλητισμού σε Δήμους, Κοινότητες κ.α. και αφορούν σε έργα αγωνιστικού και κοινωνικού – μαζικού αθλητισμού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.