Πίστευαν πως είναι μίνι γουρουνάκι και κατέληξαν με ένα κατοικίδιο 300 κιλών

Όταν ο Στιβ και ο Ντέρεκ από τον Καναδά αποφάσιζαν να αγοράσουν ένα μικρό γουρουνάκι, που τότε πίστευαν πως είναι “πυγμαίος” (δηλαδή δεν μεγαλώνει), δεν φαντάζονταν πόσο θα άλλαζε ολόκληρη η ζωή τους. Δύο χρόνια αργότερα το γλυκό γουρουνάκι μεγάλωσε, ζυγίζει 300 κιλά και είναι η αιτία που οι δύο άνδρες αποφάσισαν να γίνουν χορτοφάγοι, αλλά και να αφιερώσουν τη ζωή τους στην δημιουργία ενός κέντρου προστασίας ζώων.
Οι δύο Καναδοί ανακάλυψαν τα τελευταία χρόνια πόσο έξυπνο μπορεί να είναι ένα γουρούνι (για την ακρίβεια θεωρείται ένα από τα πιο ευφυή τετράποδα στο ζωικό βασίλειο, εξίσου εύστροφο με το σκύλο και πολύ, πολύ καθαρό παρά τα όσα το κατηγορούν), ένιωσαν υποχρεωμένοι να σταματήσουν να τρώνε κρέας και έγιναν χορτοφάγοι.

Η μικρή Έσθερ ήταν μόλις 1,5 κιλό όταν μπήκε στη ζωή του ζευγαριού.

Δύο μόλις χρόνια μετά ζύγιζε 300 κιλά. Το ζευγάρι όμως αποφάσισε να την κρατήσει έτσι κι αλλιώς, μαζί με τη γάτα και το σκύλο του.


Οι δύο άνδρες αποφάσισαν μετά από την ενασχόληση με την Έσθερ να κάνουν σκοπό της ζωής τους την προστασία των ζώων, συγκεντρώνοντας χρήματα προκειμένου να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο για τα συμπαθή τετράποδα.

Οι ιδιοκτήτες της εξηγούν παρόλα αυτά πως η ανατροφή ενός γουρουνιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί ΠΟΛΥ φροντίδα και ΠΟΛΥ φαγητό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.