Πιστοποίηση για χαμηλούς ρύπους στην Hermes Airports

Μετά τη σημαντική διάκριση που εξασφάλισε στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης, η Hermes ανακοίνωσε σήμερα την εξασφάλιση του πιστοποιητικού ACA (Airport Carbon Accreditation) το οποίο εκδίδει το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων ACI (Airport Council International) και αφορά στις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hermes, πρόκειται για το πρώτο στάδιο διάκρισης του ACI, το οποίο περιλαμβάνει την πιστοποίηση από εγκεκριμένο ελεγκτή, όλων των στοιχείων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα που υποβλήθηκαν στον παγκόσμιο οργανισμό, από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι πέραν της επαλήθευσης των στοιχείων από πλευράς των αρμοδίων αρχών, το πρώτο στάδιο πιστοποίησης που εξασφάλισε η Hermes, σηματοδοτεί παράλληλα την είσοδο των κυπριακών αεροδρομίων στο διεθνές πρόγραμμα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ επιτρέπει επίσης τη μετέπειτα εμπλοκή και όλων των άλλων εταιρειών και υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια της Κύπρου και οι οποίες «παράγουν» μέσω των λειτουργιών τους, διοξείδιο του άνθρακα.


Αναφέρεται επίσης ότι το εν λόγω πρόγραμμα και τις πρόνοιες του, κατάφεραν μέχρι στιγμής να πληρούν, λιγότερα από 200 αεροδρόμια παγκοσμίως. Συνολικά, η πιστοποίηση ACA περιλαμβάνει τέσσερα στάδια εφαρμογής και αποσκοπεί στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται διεθνώς, για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Hermes Airports Ltd είναι ο διαχειριστής των δύο Διεθνών Αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κοινοπραξία απαρτίζεται από εννέα μετόχους -κυπριακές και ξένες εταιρείες. Συνολικά, πάνω από 8,5 εκατομμύρια επιβάτες διακινούνται ετησίως στα Διεθνή Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Εκτιμάται ότι για κάθε επιπρόσθετη πτήση που φθάνει στα αεροδρόμια της Κύπρου δημιουργούνται γύρω στις 100 επιπρόσθετες θέσεις εργασίας. Συνολικά, πέραν των 12,700 θέσεων εργασίας στα δύο αεροδρόμια αλλά και στην τουριστική βιομηχανία της χώρας γενικότερα, υφίστανται και ενισχύονται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας των Διεθνών Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Με ετήσια συνεισφορά που ξεπερνά τα €500 εκατομμύρια στην κυπριακή οικονομία, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 3% του ΑΕΠ της χώρας, οι δύο αερολιμένες της Κύπρου, δικαιολογημένα θεωρούνται πλέον ως μια σημαντική κινητήρια δύναμη που βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας και στη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.