Πιστωτικές κάρτες: Κενά στη νομοθεσία για προστασία καταναλωτών από τις πρόσθετες χρεώσεις

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Κενά στη νομοθεσία που αφορά την προστασία των καταναλωτών από τις πρόσθετες χρεώσεις στη χρήση πιστωτικών καρτών, μετά την εφαρμογή της νομοθεσίας για υποχρεωτική αποδοχή της ηλεκτρονικής πληρωμής από την πλειοψηφία των επιχειρήσεων διαπιστώνει η Επιτροπή Εμπορίου.

Η Επιτροπή έχει πρόθεση να εντοπίσει που βρίσκονται αυτά τα κενά στις υφιστάμενες νομοθεσίες και θα καταθέσει προτάσεις νόμου ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να προσφύγουν σε αρμόδια αρχή, καταγγέλλοντας πιθανές υπερχρεώσεις από εμπορευόμενους στην περίπτωση πληρωμής με τη χρήση κάρτας.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε ότι η εφαρμογή του διατάγματος για υποχρεωτική αποδοχή πιστωτικών καρτών είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ωστόσο αφήνει τους καταναλωτές ακάλυπτους από πρόσθετες χρεώσεις, ειδικά για προϊόντα όπως τσιγάρα, γάλα, εφημερίδες, κάρτες τηλεφώνου και άλλα συναφή, με τη δικαιολογία ότι το περιθώριο κέρδους είναι πολύ μικρό.

Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κώστα ζήτησε όπως το θέμα εγγραφεί προς συζήτηση στην επιτροπή, σημειώνοντας ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν Υπουργείο Οικονομικών, η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή και η Κεντρική Τράπεζα ετοιμάσουν νομοσχέδια για να κλείσουν το νομοθετικό κενό.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.