Πιθανή ύπαρξη αλλεργιογόνου συστατικού σε προϊόντα παγωτού

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους καταναλωτές για την απόσυρση παγωτών στα οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί η παρουσία πρωτεΐνης γάλακτος χωρίς να αναγράφεται στον κατάλογο συστατικών του και καλούνται όσοι έχουν ευαισθησία σε πρωτεΐνη γάλακτος όπως αποφύγει να τα καταναλώσει και τα επιστρέψει στους χώρους από όπου τα έχει αγοράσει.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, ανακοινώνουν ότι «έχουν λάβει σχετική ενημέρωση, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ότι σε συγκεκριμένο προϊόν (παγωτό), το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά, βρέθηκε να περιέχονται πρωτεΐνες γάλακτος χωρίς ωστόσο αυτές να αναγράφονται στον κατάλογο των συστατικών του».

«Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων και καθιστά δυνητικά το προϊόν επικίνδυνο για άτομα, τα οποία παρουσιάζουν ευαισθησία στην πρωτεΐνη γάλακτος», αναφέρεται.

Στη συνέχεια, προστίθεται, «και σε νεότερη ενημέρωση και πάλι μέσω του Συστήματος RASFF, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί ότι η εταιρεία παραγωγής του πιο πάνω προϊόντος αποσύρει από την αγορά περαιτέρω προϊόντα παγωτού, διότι από ενδελεχή έρευνα δεν μπορεί να αποκλειστεί η παρουσία πρωτεΐνης γάλακτος και σε αυτά».

«Επειδή αυτά τα προϊόντα έχουν κυκλοφορήσει και στην κυπριακή αγορά, το Υπουργείο Υγείας καλεί το καταναλωτικό κοινό το οποίο έχει ευαισθησία σε πρωτεΐνη γάλακτος όπως αποφύγει να τα καταναλώσει και να τα επιστρέψει στους χώρους από όπου τα έχει αγοράσει», αναφέρεται.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση απόσυρσή / ανάκλησή τους από την αγορά.

Παρακάτω παρατίθενται τα επηρεαζόμενα προϊόντα, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy