Πλαφόν στα καύσιμα – ΑΚΕΛ: Να πάει άμεσα στη βουλή, μπλόκο από ΔΗΣΥ

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ η οποία παρέχει δυνατότητα στον Υπουργό Ενέργειας, να εκδίδει διάταγμα, με το οποίο να καθορίζει ανώτατες τιμές πώλησης των καυσίμων στις περιπτώσεις που επικρατούν δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ο Βουλευτής Ανδρέας Πασιουρτίδης υποστήριξε το περιεχόμενο της πρότασης λέγοντας ότι δεν αγγίζει το περιθώριο κέρδους των εταιρειών ούτε επηρεάζει τη φόρμουλα εξέτασης των τιμών των καυσίμων, του Υπουργείου Εμπορίου και ζήτησε όπως σταλεί για ψήφιση άμεσα στην Ολομέλεια .

Στην πρόταση Νόμου, έφερε στην ουσία αντιπρόταση το Υπουργείο.

Με σημείωμα του αναφέρει ότι εξετάζει θετικά ως πρόσθετο μέτρο και για σκοπούς ευθυγράμμισης με το Νομό Καθορισμού Ανωτάτων Τιμών Χονδρικής και Λιανικής Πώλησης σε Ειδικές Περιπτώσεις του 2012, την διεύρυνση του πεδίου εξουσιών του Υπουργού, με τη συμπερίληψη της δυνατότητας καθορισμού ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους και στην νομοθεσία για τα πετρελαιοειδή.

Κατά τη συζήτηση στην επιτροπή, ο διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας του Καταναλωτή Κωνσταντίνος Καραγιώργης είπε πως σε δύο μήνες θα έχουν τα στοιχεία για το κόστος των καυσίμων με βάση τη νέα φόρμουλα υπολογισμού που εισήγαγε το Υπουργείο.

Κατά τη συζήτηση καταγράφηκε η έντονη διαφωνία μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Χατζηγιάννη και του εισηγητή της πρότασης Ανδρέα Πασιουρτίδη ως προς το πότε θα οδηγηθεί η πρόταση για ψήφιση στην ολομέλεια.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ τόνισε ότι επιθυμία του είναι να πάει άμεσα στην ολομέλεια κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος της Επιτροπής είχε αντίθετη άποψη με τον κ. Πασιουρτίδη να καταγγέλλει τον κ. Χατζηγιάννη ότι αρνείται να οδηγήσει την πρόταση άμεσα στην Ολομέλεια μεταθέτοντας τις αποφάσεις για τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.