Πλάνο Εμβολιασμού: Διαμορφώνει το πλάνο του το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας δέχεται πίεση από άτομα ηλικίας άνω των 35 που επιθυμούν να εμβολιαστούν και στόχος είναι σύντομα να μειωθεί το ηλικιακό όριο των ραντεβού, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η αναπληρώτρια διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών Όλγα Καλακούτα.

Όσον αφορά τις ηλικίες άνω των 64 η κυρία Καλακούτα είπε ότι θα ξανανοίξει η Πύλη Εμβολιασμού μόνο για μια μέρα, αφού ήδη τους δόθηκε αρκετές φορές η ευκαιρία να κλείσουν ραντεβού.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας προχωρεί σε κατάρτιση σχεδίου για εμβολιασμό των ατόμων που εργάζονται σε ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως λιμάνια και αεροδρόμια.

Η κυρία Καλακούτα είπε ότι ετοιμάζουν τους αντίστοιχους καταλόγους, αφού οι εργαζόμενοι στις ουσιώδεις υπηρεσίες δεν θα εμβολιαστούν με ραντεβού μέσω της Πύλης του ΓΕΣΥ.

Γνωστοποίησε επίσης ότι θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca αλλά και της Johnson & Johnson την χορήγηση του οποίου πάγωσαν προσωρινά οι αμερικανικές αρχές, λόγω των σπάνιων περιστατικών θρόμβωσης που παρουσιάστηκαν σε 6 γυναίκες, η κυρία Καλακούτα είπε ότι η Κύπρος συνεχίζει κανονικά το εμβολιαστικό της πρόγραμμα ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΜΑ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.