Πλάνο Εμβολιασμού: Σκέψεις για παράλληλο εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων

Το Υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να αρχίσει ο εμβολιασμός συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων με στόχο να μην υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση του εμβολιαστικού πλάνου, με τα περίσσεια εμβολίων της Astra Zeneca που υπάρχει στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, είναι σημαντικό οι πολίτες να επιλέγουν τον εμβολιασμό και ποιο εμβόλιο θα πάρουν. Υπογράμμισε ότι η Κύπρος στηρίζεται στις αποφάσεις του ΕΜΑ για τη χορήγηση των εμβολίων, επισημαίνοντας ότι παρατηρείται ασυνέπεια στις αποφάσεις διαφόρων κρατών για τις ηλικίες που εμβολιάζονται με το Astra Zeneca.  Γίνονται σκέψεις πρόσθεσε να αρχίσει παράλληλα ο εμβολιασμός συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων.

Είπε επίσης ότι αύριο Σάββατο, θα παραχωρηθεί δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού, κατά αναλογία, στα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω, ενώ την Κυριακή θα ανοίξει ξανά η πύλη για τους ευπαθείς.

Η κυρία Κυριάκου είπε ότι παρατηρείται αύξηση στη θετικότητα των κρουσμάτων στις  επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας ενώ στα ψηλά παραμένει η Λεμεσός. Πρόσθεσε ότι με την πρόσφατη ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων ήταν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή η αύξηση, είπε, μεταφράζεται σε νοσηλείες σε περίοδο 10 ημερών.

Επισήμανε ότι η  πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι κάτω των 60 ετών τα οποία εάν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι υγείας δεν αναμένεται να χρειαστούν νοσηλεία, ενώ επίσης χρειάζονται και λιγότερες μέρες νοσηλείας, περίπου πέντε με έξι μέρες, εάν θα πρέπει να νοσηλευτούν.

Όσον αφορά το περιστατικό θανάτου 91χρονης η οποία απεβίωσε από covid χθες , ενώ είχε εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις από τον Φεβρουάριο, η κυρία Κυριάκου είπε ότι το Υπουργείο Υγείας αναμένει τις γνωματεύσεις των ειδικών οι οποίοι θα διερευνήσουν το συμβάν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.