Πλασματικός ο αριθμός προσλήψεων στο Τμήμα Δασών

Λόγω των επίμονων πιέσεων που ασκούν εδώ και αρκετό διάστημα οι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών για την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προβεί σε ξεπάγωμα κενών θέσεων, οι οποίες ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικές. Ακόμα και έτσι όμως, φαίνεται ότι ο αριθμός των προσλήψεων είναι πλασματικός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κλάδου υπαλλήλων Τμήματος Δασών της ΠΑΣΥΔΥ, Αντώνη Σαρρή, «η κατάσταση στο τμήμα είναι δραματική».

Ο κ. Σαρρής, αναφερόμενος στις προσλήψεις, είπε ότι «μετά τη διαμαρτυρία που έκαναν οι εργαζόμενοι τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από το Προεδρικό, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεπαγώσει 26 θέσεις. Από αυτές πληρώθηκαν μόνο οι 23 και από αυτούς οι 14 ήταν εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου στο Τμήμα Δασών, άρα μονιμοποιήθηκαν. Η ουσιαστική ενίσχυση είναι 9 άτομα και ενδεχομένως να γίνουν 8».

Πρόσθεσε ότι παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πλήρωσης 28 θέσεων που ξεπάγωσαν το 2020. Σχετικά με αυτό, υπέδειξε ότι μέσα στους 74 που διεκδικούν τις θέσεις βρίσκονται και 15 άτομα που ήδη εργάζονται ως έκτακτοι. Επομένως, σημείωσε, «είναι πλασματικός ο αριθμός 28», αφού ενδεχομένως να μονιμοποιηθούν κάποιοι από τους έκτακτους.

Γιάννης Κακαρής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy