Πλαστά Safepass: «Πράσινο φως» από Νομική Υπηρεσία και… απ’ ευθείας δίκη για τον 53χρονο καρδιολόγο

Η Νομική Υπηρεσία άναψε το πράσινο φως στην Αστυνομία για να προχωρήσει σήμερα στην καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο, εναντίον 53χρονου καρδιολόγου από τη Λάρνακα, σε σχέση με τα πλαστά SafePass.

Αναμένεται να ζητηθεί η παραπομπή του 53χρονου σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο γιατρός είχε συλληφθεί στις 6 Αυγούστου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπό διερεύνηση υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου.

Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες όπως καταχωρηθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας υπόθεση εναντίον γιατρού που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς παραπομπής στο Κακουργιοδικείο. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την 14η Δεκεμβρίου 2021 ως την ημερομηνία εμφάνισης του κατηγορούμενου ενώπιον του για να καθορίσει την ημερομηνία παραπομπής του στο Κακουργιοδικείο.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες: συνωμοσίας προς καταδολίευση, καταρτισμό πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εγγραφή με ψευδείς  παραστάσεις και ψευδείς καταχωρίσεις σε αρχεία ή άλλα έγγραφα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.