Η πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων δεν θα πάρει πασχαλινό επίδομα

Τους διαχωρίζει σε φτωχούς και φτωχότερους η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Αγνοώντας τις επιστολές που απέστειλε η ΕΚΥΣΥ προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας για επαναφορά των κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι το 2012, όπως και του ύψος του επιδόματος, το Υπουργικό αποφάσισε να παραχωρήσει το πασχαλινό επίδομα με τα ίδια κριτήρια που καθόρισε η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Το εισοδηματικό όριο για το πασχαλινό επίδομα με βάση την απόφαση και της νέας κυβέρνησης Χριστοδουλίδη παραμένει στις €7.000 ετησίως για μονήρες νοικοκυριό και στις €12.000 ετησίως για νοικοκυριό δύο συνταξιούχων, ενώ το ύψος του παραμένει καθηλωμένο στα €190. Ωστόσο, εισοδηματικό όριο της φτώχειας, επισημαίνει η ΕΚΥΣΥ, είναι €10.324 ετησίως για μονήρες νοικοκυριό και στις €15.486 ετησίως για νοικοκυριό δύο συνταξιούχων. Με βάση και τη φετινή απόφαση η νέα κυβέρνηση συνεχίζει να χωρίζει τους συνταξιούχους σε φτωχούς και πιο φτωχούς. Επισημαίνεται επίσης ότι ο αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων που αναμένεται να επωφεληθούν του πασχαλινού επιδόματος φέτος ανέρχεται περίπου σε 16.200, ενώ πέρσι όπως ανακοινώθηκε το δικαιούνταν 18.882 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ως εκ τούτου, η ΕΚΥΣΥ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη συνεχιζόμενη επιμονή και της νέας κυβέρνησης να μην επαναφέρει ένα δικαίωμα που το κέρδισαν με τους αγώνες τους οι συνταξιούχοι.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, καταλήγει η ΕΚΥΣΥ, περνούν πολύ δύσκολες στιγμές και οι αντοχές τους εξαντλούνται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy