Πλήγμα για κοινότητες Λεμεσού το κλείσιμο καταστημάτων της ΣΠΕ Τροόδους

Στην αναστολή της λειτουργίας των υποκαταστημάτων της σε 7 χωριά της ορεινής Λεμεσού προχώρησε από σήμερα η ΣΠΕ Τροόδους προκαλώντας έντονη αναστάτωση αλλά και αισθήματα απογοήτευσης στις Τοπικές αρχές και τους κατοίκους.

Η ενέργεια αυτή της ΣΠΕ Τροόδους που επηρεάζει τα χωριά Αγ. Αμβρόσιος, Αγρίδια, Αμίαντος, Βάσα Κοιλανίου, Κοιλάνι, Λουβαράς και Πραστειό Αυδήμου, εντάσσεται, όπως αναφέρεται, στα πλαίσια του σχεδίου αναδιοργάνωσης του Συνεργατισμού.

Σε επιστολή τους προς την Επιτροπή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, οι βουλευτές Λεμεσού του ΑΚΕΛ χαρακτηρίζουν λανθασμένη την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των υποκαταστημάτων της ΣΠΕ Τροόδους στις συγκεκριμένες κοινότητες,  τονίζοντας ότι τα χωριά της ορεινής Λεμεσού και γενικότερα της περιοχής Τροόδους, δίνουν μεγάλη μάχη για να μείνουν ζωντανά αφού έχουν πληγεί από την αστυφιλία.

Οι περισσότεροι κάτοικοι αυτών των χωριών, όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, είναι συνταξιούχοι και ανέμεναν έστω και μία φορά τον μήνα την εξυπηρέτηση τους από την ΣΠΕ, για να εξαργυρώσουν επιταγές και να εξοφλήσουν λογαριασμούς αφού πολλοί λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας, είναι αδύνατον να μεταβούν σε άλλες κοινότητες για να εξυπηρετηθούν.

Επικαλούμενοι και τις κατά καιρούς υποδείξεις και εξαγγελίες για κίνητρα επιστροφής και εγκατάστασης νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο, η ομάδα των τεσσάρων βουλευτών του ΑΚΕΛ Λεμεσού, απευθύνουν έκκληση στην Επιτροπή του Κεντρικού Φορέα του Συνεργατισμού, να ζητήσει επανεξέταση της απόφασης της ΣΠΕ Τροόδους και επαναφοράς του προηγούμενου ωραρίου λειτουργίας των υποκαταστημάτων, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνεται, το πραγματικό ανθρώπινο πρόσωπο του Συνεργατισμού, για το οποίο το Συνεργατικό Κίνημα της Κύπρου ήταν περήφανο για χρόνια.

Χρήστος Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.