Πλημμύρες: Συνεχίζουν να καταγράφουν ζημιές στο Παραλίμνι

Συνεχίζουν να καταγράφουν ζημιές, 4 συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης στο δήμο Παραλιμνίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του Σαββατοκύριακου.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πιρίλλης είπε πως το πιο σοβαρό πρόβλημα παρατηρήθηκε στην περιοχή που είναι το τρίτο δημοτικό σχολείο Παραλιμνίου και το παλαιό στάδιο, λέγοντας πως πρόκειται για περιοχή υψηλής επικινδυνότητας. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως στη συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε 6 ώρες, καταγράφηκαν 200 χιλιοστά βροχόπτωσης. Ο κ. Πιρίλλης απηύθυνε έκκληση σε άτομα που τα υποστατικά τους υπέστησαν ζημιές να υποβάλουν τα στοιχεία τους, με στόχο την προώθηση αιτημάτων τους προς το κράτος.

Παράλληλα, είπε πως θα πρέπει στις 19 περιοχές παγκύπρια που χαρακτηρίζονται ως περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας για πλημμύρες να επισπευσθούν τα αντιπλημμυρικά έργα και να συνδράμει το κράτος. Σημείωσε πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και εντονότερα. Ακόμα ανέφερε πως υπάρχει πλάνο για ολοκλήρωση του συστήματος ομβρίων υδάτων στην περιοχή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy