Πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες και στα κατεχόμενα

Η πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες είναι το μέτρο από τις χθεσινές αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» που προβάλλεται περισσότερο στον τ/κ Τύπο σήμερα ενώ έχουν αλλάξει ι ώρες λειτουργίας φαρμακείων και υπεραγορών που κλείνουν νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, οι υπεραγορές από σήμερα κλείνουν στις 20.00 ενώ τα φαρμακεία σε όλες τις περιοχές θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι, οι ώρες λειτουργίες για τα διανυκτερεύοντα διαφοροποιούνται σε κάποιες περιοχές, όπως και στην Καρπασία όπου οι παραγγελίες δίδονται τηλεφωνικά το πρωί και παραδίδονται από ομάδες του «δήμου» κατ’ οίκον το μεσημέρι.

Με απόφαση του «υπουργικού» οι «δήμοι» γίνονται αρμόδιοι για το θέμα των απολυμάνσεων και της τήρησης των κανόνων υγιεινής στις υπεραγορές. Εάν οι υπεραγορές δεν ακολουθούν τους κανόνες, οι «δήμοι» θα μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμο ή και κλείσιμο, εάν χρειαστεί.

Η πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και όπως σημειώνει η Χαβαντίς είναι ίδιο μέτρο και στις δύο πλευρές, με την Κίπρις να επισημαίνει ότι τα αυστηρότερα μέτρα είναι εξαιτίας της μη συμμόρφωσης στην μερική απαγόρευση κυκλοφορίας.


Τις αποφάσεις του «υπουργικού» ανακοίνωσε ο «υπεξ» Κουτρέτ Όζερσαϊ, λέγοντας ότι 19 Τ/κ είχαν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα επίσημη στοιχεία στην Βρετανία, από τον κορωοϊό. Όλοι ήταν Τ/κ που διέμεναν στο Λονδίνο.

Ο κ. Όζερσαϊ ανέφερε επίσης ότι από τις 10 Μαρτίου, που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στα κατεχόμενα, φιλοξενήθηκαν 897 άτομα σε 9 διαφορετικά κέντρα φιλοξενίας και μελετάται η δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας. Όσοι έφτασαν από το εξωτερικό και κρατούνται σε καραντίνα θα βγουν από την καραντίνα στις 1, 2, 3 και 9 Απριλίου και πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για άλλη μια βδομάδα.

Πρόσθεσε ότι χθες μεταφέρθηκαν με ναυλωμένη πτήση 317 αλλοδαποί από τα κατεχόμενα στο βόρειο Ιράκ ενώ από τις 10 Μαρτίου εξήλθαν από τα κατεχόμενα 47.432 άτομα και εισήλθαν 15,478, επισημαίνοντας ότι οι αριθμοί αυτοί δεν συμπεριλαμβάνουν τα χερσαία σημεία εισόδου και εξόδου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.