Πλήρη διερεύνηση απαιτεί η ΠΟΕΔ για το περιστατικό με παιδί με αναπηρία

Η ΠΟΕΔ απαιτεί πλήρη και αντικειμενική διερεύνηση από το Υπουργείο Παιδείας περιστατικού παιδιού με αναπηρία το οποίο , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των γονέων του, παραγκωνίστηκε από το σχολείο κατά την εκδήλωση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι πέραν από την επικοινωνία που είχε με τη Διεύθυνση και το Προσωπικό του σχολείου, επισκέφθηκε και το ίδιο το σχολείο και ενημερώθηκε διεξοδικά και με λεπτομέρεια για το όλο συμβάν.

“Ως ΠΟΕΔ, απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να διερευνήσει πλήρως και με αντικειμενικότητα το περιστατικό, με σκοπό να εξαχθεί σχετικό πόρισμα, βάσει του οποίου το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα πρέπει να τοποθετηθεί επίσημα και υπεύθυνα σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα”, αναφέρει.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει ακόμη πως δεν δέχεται και δεν ανέχεται ούτε την παρασιώπηση ή/και συγκάλυψη οποιωνδήποτε γεγονότων στα σχολεία που σχετίζονται είτε με παιδιά είτε με εκπαιδευτικούς, αλλά την ίδια ώρα ούτε τη δημόσια καταδίκη και διασυρμό σχολείων ή/και εκπαιδευτικών χωρίς τη διεξαγωγή των νόμιμων και ενδεδειγμένων διαδικασιών διερεύνησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy