Πλήρη εφαρμογή ΣΒΑΚ ζητά η πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό»

Την πλήρη εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λεμεσού (ΣΒΑΚ), ζητά η πρωτοβουλία πολιτών «Για τη Λεμεσό», η οποία θεωρεί ετεροχρονισμένη την διαδικασία διαβούλευσης του Δήμου Λεμεσού για το ενδεχόμενο μονοδρόμησης της οδού Ανεξαρτησίας.

Με αφορμή την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει ότι «η οδός Ανεξαρτησίας δεν μπορεί να ειδωθεί ξεχωριστά, αφού αποτελεί σημαντικό άξονα και στυλοβάτη του κέντρου της πόλης μας» . Η συζήτηση, προσθέτει, γίνεται ετεροχρονισμένα, αφού το ΣΒΑΚ έχει ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, είναι η τελευταία μέρα υποβολής ενστάσεων για το Σχέδιο Περιοχής Κέντρου Λεμεσού».

«Ήρθε η ώρα των αποφάσεων και δεν μπορεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως το ΣΒΑΚ, να παραμείνει έρμαιο της αναβλητικότητας και της γραφειοκρατίας», συμπληρώνει. Η αναβλητικότητα απλώς παρατείνει το πρόβλημα, συνεχίζει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, η οποία ζητά πλήρη εφαρμογή του ΣΒΑΚ, προτείνει πεζοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας με λειτουργία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με κίνηση προς τα βόρεια και εισηγείται αποτροπή της διαμπερούς κίνησης από την πόλη στην παραλία, ώστε να διασφαλίζονται βιώσιμες συνθήκες άνεσης, ασφάλειας και πρασίνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy