Πλήρης στήριξη στον Κόλιν Στιούαρτ από τον ΓΓ του ΟΗΕ

ΠτΔ – Δεξίωση Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παραθέτει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Colin Stewart. // PoR – Reception hosted by the Special Representative of the UN Secretary General in Cyprus Ledra Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, attends the reception hosted by the new Special Representative of the United Nations Secretary General in Cyprus, Mr Colin Stewart.

Την πλήρη στήριξη του ΓΓ του ΟΗΕ προς τον Ειδικό του Αντιπρόσωπο στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών,Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζάρικ.

Ο κ. Ντουζάρικ ρωτήθηκε την Παρασκευή εάν, με βάση το δημοσίευμα της “Γενί Ντουζέν”, ο κ. Κόλιν Στιούαρτ κατηγόρησε τους Ελληνοκύπριους για το αδιέξοδο στο Κυπριακό και αν υπάρχει αντίγραφο με τις αναφορές του.

“Δεν ασχολούμαστε με το να σχολιάζουμε αναφερόμενες συνομιλίες που μπορεί να έχουν λάβει χώρα σε ιδιωτικό περιβάλλον. Σημασία έχει η άποψη του ΓΓ, οι απόψεις του για το Κυπριακό. Υπήρξαν δύο εκθέσεις που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο. Η θέση του είναι ξεκάθαρη σε αυτές τις αναφορές. Αυτή είναι η θέση της Γραμματείας. Εμείς στα Ηνωμένα Έθνη, και αυτό περιλαμβάνει τον κ. Στιούαρτ και την αποστολή στην Κύπρο, εργαζόμαστε αμερόληπτα και με τις δύο πλευρές, στην Κύπρο. Ο κ. Στιούαρτ έχει την πλήρη υποστήριξη και εμπιστοσύνη του Γενικού Γραμματέα στη δουλειά του”.

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος είπε πως “αν πράγματι ειπώθηκε κάτι ανάλογο, το λιγότερο που θα μπορούσε να ειπωθεί είναι ότι δεν μιλάμε πλέον για εκπρόσωπο του ΟΗΕ, αλλά για εκπρόσωπο όσων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο”.

Ο Στεφάν Ντουζάρικ είπε ακόμη: “Η θέση μας είναι αμετάβλητη. Και θα ενθαρρύνω τους δημοσιογράφους και τους παρατηρητές να δουν ποια είναι η θέση του Γενικού Γραμματέα, είναι άσπρο-μαύρο. Είναι η θέση του κ. Στιούαρτ. Συνεχίζει με την πλήρη υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα και θα συνεχίσει να εργάζεται αμερόληπτα. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε αυτά που λέγονται επίσημα και σε όσα γράφονται στις επίσημες εκθέσεις και όχι σε φήμες από ιδιωτικές συνομιλίες”.

Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ακόμη πως “αυτό που έχει σημασία νομίζω είναι ο τρόπος λειτουργίας του κ. Στιούαρτ, που επικεντρώνεται στην εκπροσώπηση του Γενικού Γραμματέα, στην εκπροσώπηση των Ηνωμένων Εθνών με τον πιο αμερόληπτο δυνατό τρόπο. Και έχει την πλήρη υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα”.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.