Πληροφορίες για 8.000 Ουκρανούς αιχμαλώτους σε Λουχάνσκ και Ντόνετσκ

Οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου που κρατούνται στις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ ανέρχονται σε περίπου 8.000, δήλωσε την Πέμπτη ο αξιωματούχος του Λουχάνσκ Ροντιόν Μίροσνικ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Υπάρχουν πολλοί κρατούμενοι. Φυσικά, υπάρχουν περισσότεροι από αυτούς στην επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, αλλά έχουμε επίσης αρκετούς, και τώρα ο συνολικός αριθμός είναι γύρω στις 8.000. Είναι πολλοί, και κυριολεκτικά εκατοντάδες προστίθενται καθημερινά», είπε ο Μίροσνικ.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά.


Εξάλλου, ο ηγέτης των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντόνετσκ ζήτησε την Πέμπτη να επιταχυνθεί η στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), δήλωσε ότι το Κίεβο έχει μπλοκάρει την παροχή νερού σε πόλεις-κλειδιά στο βόρειο τμήμα της περιοχής και ζήτησε να ενισχυθεί η στρατιωτική δράση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.