Πληροφορίες: Ο παράγοντας που θα κρίνει εάν θα ακολουθήσουν χαλαρώσεις

Τα αποτελέσματα των παράνομων συναθροίσεων κατά το καρναβάλι της Λεμεσού, όπως και των χαλαρώσεων, που τέθηκαν σε ισχύ  την περασμένη εβδομάδα, και θα αρχίσουν να φαίνονται από την Τρίτη, 23 Μαρτίου, αναμένει η Επιδημιολογική Ομάδα προκειμένου να καταλήξει στη διαμόρφωση των εισηγήσεών της για λήψη αποφάσεων είτε περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων ή και χαλάρωσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων την προσεχή Τρίτη, θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα, ενώ ανακοινώσεις για νέα μέτρα αναμένεται να γίνουν την Τρίτη ή την Τετάρτη, 30 ή 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

Επίσης, στη σύσκεψη της Τρίτης θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα της αύξησης του αριθμού ή και πλήρους κατάργησης των sms.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το αίτημα των Οργανωμένων Γονέων, για επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου στα θρανία, πριν τις 2 Απριλίου.

Ήδη, ο Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης, πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της παιδείας, κατά τις οποίες έγινε εποικοδομητικός διάλογος για άνοιγμα των σχολείων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αν και τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών καταγράφουν άνοδο των ημερήσιων θετικών κρουσμάτων, εντούτοις, ο δείκτης θετικότητας σημειώνει πτώση, απομακρύνοντας ή και αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Σημειώνεται ότι το διάταγμα με τα ισχύοντα μέτρα λήγει στις 31 Μαρτίου του 2021.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.