Πληροφορίες πολιτών οδήγησαν στη σύλληψη υπόπτου για διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Πάφο

Υπό κράτηση τέθηκε 29χρονος για παράνομη κατοχή περιουσίας και την διάρρηξη κοσμηματοπωλείου ασημικών στην Πάφο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 12:00 το μεσημέρι η Αστυνομία ενημερώθηκε από πολίτες ότι άγνωστο πρόσωπο είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων και ρολογιών.

Μέλη της Αστυνομίας Πάφου μετέβησαν στο μέρος σε σημείο του κυκλικού κόμβου της Λεωφόρου Δημοκρατίας, πλησίον του ΓΝ Πάφου και εντόπισαν τον 29χρονο τραυματισμένο.

Σε τσαντάκι ώμου που κρατούσε εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι, κουκούλα, διάφορα χαρτονομίσματα, ενώ κοντά του εντοπίστηκε ακόμη μια τσάντα με αριθμό κοσμημάτων που στην συνέχεια διαπιστώθηκαν ότι είναι προϊόντα διάρρηξης του κοσμηματοπωλείου, που σημειώθηκε μεταξύ 9 και 12 Ιανουαρίου.

Ο 29χρονος συνελήφθη για παράνομη κατοχή περιουσίας, μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πάφου και κρατήθηκε για προληπτικούς λόγους, αφού σύμφωνα με τον επί καθήκοντι ιατρό, έφερε τραύματα στο πρόσωπο.

Η Αστυνομία Πάφου διερευνά και τις συνθήκες τραυματισμού του.

Η κλοπή είχε καταγγελθεί την Τρίτη, από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, σύμφωνα με τον οποίο κλάπηκαν ασημένια κοσμήματα, συνολικής αξίας περίπου 15.000 ευρώ.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στην σκηνή και από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι η είσοδος επιτεύχθηκε από τη γυάλινη πόρτα εισόδου αφού πρωτίστως παραβιάσθηκε η κλειδαριά. Από την σκηνή η Αστυνομία περισυνέλεξε τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ για τα κλαπέντα δεν υπάρχει ασφάλιση.

Σημειώνεται πως την ίδια μέρα καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη φωτογραφείου, στην ίδια οδό με το κοσμηματοπωλείο, ότι διαρρήχθηκε το κατάστημά του και κλάπηκαν από αυτό φωτογραφικές μηχανές, καθώς επίσης και διάφορες συλλεκτικές φωτογραφικές μηχανές, συνολικής αξίας περίπου 10.000 ευρώ. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.