«Πληρωμένη» απάντηση ΑΚΕΛ προς ΔΗΣΥ: o Συναγερμός δεν τολμά να κοιταχτεί στον καθρέφτη


Απάντηση εξέδωσε το ΑΚΕΛ στο ΔΗΣΥ σε σχέση με το πολύκροτο θέμα των πολιτογραφήσεων και του διάσημου πλέον βίντεο με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Συλλούρη και Χριστάκης Τζιοβάνη.

Για τον πρωην βουλευτή, το ΑΚΕΛ υπογρταμίζει πως κάλεσε αμέσως τον κ. Τζιοβάνη να παραιτηθεί από τα πολιτειακά και κομματικά του αξιώματα κάτι που ο ΔΗΣΥ δεν τολμά να κάνει στην περίπτωση του άλλων εξόφθαλμων περιπτώσεων,

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρισκόμενος σε απίστευτη αμηχανία αφού το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο επί των ημερών της διακυβέρνησης του, επιλέγει να επιτίθεται στο ΑΚΕΛ και στο Γενικό του Γραμματέα, με τρόπο που προκαλεί θυμηδία».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, όπως όλος ο κόσμος είδε το βίντεο. Το ΑΚΕΛ, παρόλο που δεν γνώριζε όσα συνέβαιναν την ώρα που συνέβαιναν, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη και κάλεσε τον βουλευτή του να παραιτηθεί από τα πολιτειακά και κομματικά του αξιώματα.

Το λυπηρό είναι ότι ο Συναγερμός δεν τολμά να κοιταχτεί στον καθρέφτη, δεν τολμά να κοιτάξει κατάματα τις ευθύνες του Προέδρου του κ. Αναστασιάδη και των Υπουργών του.

Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες ευγενική προσφορά του Σαουδάραβα φίλου του και στον οποίο στην συνέχεια παραχώρησε διαβατήρια, στον ίδιο, στην ευρύτερη οικογένεια του και στο χαρέμι του.

Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη για το γεγονός ότι επί των ημερών του συμβαίνει κάτι που δεν τολμούν να διανοηθούν ταγοί ούτε στα πιο υπανάπτυκτα κράτη: να στέλνει η οικογενειακή του επιχείρηση φακέλους με αιτήσεις πολιτογραφήσεων για να τους τις εγκρίνει στο Υπουργικό.

Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του για τις πολιτογραφήσεις διεθνών απατεώνων, όπως τον Τζο Τάεκ Λο, τις προσημειωμένες αιτήσεις πολιτογραφήσεων με ένδειξη ότι οι Υπουργοί του έδωσαν οδηγίες για επίσπευση.

Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του για το γεγονός ότι ήδη η Επιτροπή που εξετάζει πολιτογραφήσεις που η ίδια η Κυβέρνηση διόρισε ήδη από τις 42 αιτήσεις που εξέτασε κρίνει ότι οι 19 είναι προβληματικές.

Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη, της Κυβέρνησης και του Συναγερμού για το γεγονός ότι επί των ημερών τους η Κύπρος διασύρεται διεθνώς από αυτή την υπόθεση.

Άδικα προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα επιτιθέμενοι στο ΑΚΕΛ για διαφθορά. Η κοινωνία έμαθε για το απίστευτο φαγοπότι που στήθηκε με τα διαβατήρια επειδή εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια το ΑΚΕΛ επιμένει να θέτει το θέμα στο δημόσιο διάλογο. Θα επιμένουμε να το θέτουμε, δίχως να αλλάξουμε ούτε μια λέξη από τα όσα είπαμε. Το απόστημα της διαφθοράς πρέπει να σπάσει.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News