Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, διέταξε την προσωποκράτηση για 5 ημέρες, του Ελληνοκύπριου που συνελήφθη την Τετάρτη από το Τμήμα Τελωνείων σε σχέση με την παράνομη κατοχή 189 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 3 κιλών καπνού, δασμοφορολογικής επιβάρυνσης € 7.327, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είναι αδασμοαφορολόγητα και προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές. Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος μετά από συμβιβασμό με τον Διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 21.500.
Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.
Εισπράχθηκε επίσης ποσό ύψους € 500, για σκοπούς απόδοσης του οχήματος του εν λόγω προσώπου το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά των καπνικών προϊόντων από τις κατεχόμενες περιοχές.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, την 22α Φεβρουαρίου 2018, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε πρακτορείο στοιχημάτων σε χωριό της Επαρχίας Λάρνακας, από Λειτουργούς του Τμήματος, εντοπίστηκε σε αυτό ποσότητα 9 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρα μάρκας VV1 και 2 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρα μάρκας MM.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι, αφενός η εν λόγω ποσότητα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 390, δεν φέρει τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι είναι αδασμοαφορολόγητη και αφετέρου ότι προερχόταν από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης του πρακτορείου, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Τελωνειακές Αρχές για παρόμοιας φύσης αδικήματα, συνελήφθη για αυτόφωρα Τελωνειακά αδικήματα, ενώ τα καπνικά προϊόντα που ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων. 

Ακολούθως ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα του συλληφθέντα για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 800.
Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού ο εν λόγω Ελληνοκύπριος αφέθηκε ελεύθερος.

Το Τμήμα Τελωνείων τονίζει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.