Πλησιάζουν ανακοινώσεις στην ΑλκήΟ προγραμματισμός στην Αλκή συνεχίζεται, με το προπονητικό επιτελείο να αναζητά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα να υλοποιήσει το στόχο της ανόδου. Ο ξεκάθαρος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο προπονητής Κύπρος Μούζουρος μαζί με το βοηθό προπονητή της ομάδας Ανδρέα Μιχαήλ, παρακολουθούν συνεχώς τους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν και είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με ορισμένους από αυτούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Γιώργος Κατσιατή συμφώνησε με την «αθάνατη» και απέμεινε το τυπικό μέρος για να εκδοθεί και η σχετική ανακοίνωση. Ο Κατσιατή ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ερμή Αραδίππου, με τον οποίο αγωνίστηκε και στην Α’ Κατηγορία. Την περασμένη περίοδο βρέθηκε στο ρόστερ της Ομόνοιας Αραδίππου, με την οποία αγωνίστηκε σε 21 αγώνες εκ των οποίων στους 15 ήταν βασικός. 


Εάν θεωρήσουμε δεδομένη τη συνεργασία με τον Κατσιατή, στην Αλκή απέμεινε μόνο μια θέση για επαγγελματικό συμβόλαιο με Κύπριο ποδοσφαιριστή. Η τεχνική ηγεσία θα αποφασίσει σε μεταγενέστερο στάδιο για τη θέση στην οποία θα κινηθεί. Επίσης μένουν ακόμα δύο θέσεις για να αποκτηθούν Eυρωπαίοι ποδοσφαιριστές και άλλες δύο θέσεις για ξένους.

Προτεραιότητα της τεχνικής ηγεσίας είναι να αποκτηθεί ένας επιθετικός, ένας επιτελικός μέσος και ένας κεντρικός αμυντικός. Εντοπίστηκαν οι στόχοι της Αλκής, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν προκύπτει συμφωνία και έτσι δεν μπορούν να γίνουν γνωστά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών.

Στην «αθάνατη» θα αναζητηθούν και ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών που θα εγγραφούν στον κατάλογο Β’. Η ομάδα της Λάρνακας θα επιδιώξει να δημιουργήσει ένα μεγάλο ρόστερ, το οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Θυμίζουμε ότι η Αλκή έχει προχωρήσει σε αρκετές ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών που θα βρεθούν στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αποκτήθηκαν οι Βέλιτς και Παναγιώτου για τη θέση του τερματοφύλακα, ενώ σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση του Κυριάκου Αντωνίου ο οποίος θα πλαισιώσει τους άλλους δύο τερματοφύλακες. Ο Αντωνίου είναι στο ρόστερ της Αλκής τα τελευταία δύο χρόνια. Απ’ εκεί και πέρα ανακοινώθηκαν οι: Θανάσης Λιασίδης, Κώστας Χαραλάμπους, Μάριος Πουτζουρής, Χρίστιαν Φώτη, Χαράλαμπος Μούζουρος, Γιώργος Σιαπάνης, Νίκος Ευθυμίου, Ζοάο Λεονάρντο και Σωτήρης Φοινίρης.

Κανείς στην ομάδα δεν νιώθει ότι το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας θα είναι εύκολο, παρά το γεγονός ότι απουσιάζουν παραδοσιακές μεγάλες ομάδες της Α’ Κατηγορίας. Ουσιαστικά οι μοναδικές ομάδες που έχουν αυτό τον τίτλο είναι η Αλκή και ο Άρης. Υπάρχει όμως έντονη δραστηριότητα και σε άλλα σωματεία, τα οποία θα διεκδικήσουν την άνοδο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθούν κι άλλες ανακοινώσεις που θα κάνουν γνωστό το πρόγραμμα της προετοιμασίας της ομάδας αλλά και τους φιλικούς αγώνες που θα δώσει η «αθάνατη». Απ’ εκεί και πέρα, ο κόσμος περιμένει και την ανακοίνωση για τα εισιτήρια διαρκείας ώστε να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και να την ενισχύσει στην προσπάθεια που θα κάνει για άνοδο.

Χρίστος Αποστολίδης