Πληθαίνουν οι παραιτήσεις στο εξωτερικό-Άγνωστη η λέξη «παραίτηση» στην Κύπρο παρά τα διάφορα… Papers

Παραιτήσεις Πρωθυπουργών, παραιτήσεις υπουργών, παραιτήσεις ακόμα και ολόκλη­ρων κυβερνήσεων…

Αυστρία: Μετά από την έναρξη εισαγγελι­κών ερευνών εναντίον του για εκμετάλλευση κρατικών πόρων «αποκλειστικά για το πα­ραταξιακό πολιτικό συμφέρον», υπέβαλε την παραίτησή του ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ολλανδία: Όχι μία, αλλά δυο υπουργοί, η ΥΠΕΞ Σίγκριντ Κάαγκ και η ΥΠΑΜ Ανκ Μπίλεφελντ παραιτήθηκαν, αφού η πλειονότητα των μελών του Κοινοβουλίου έκρινε ότι δεν διαχειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνση των προσφύγων από το Αφγανιστάν και ότι δεν αντιλήφθηκαν τα σημάδια της ταχείας ανάληψης της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Β. Μακεδονία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αιτία την πυρκαγιά σε μονάδα COVID-19 του νοσοκομείου στην πόλη Τέτοβο.

Αυστραλία: H αποκάλυψη πως o ομοσπον­διακός Υπουργός της Αυστραλίας, Κρίστιαν Πόρτερ, έλαβε ανώνυμη δωρεά για προσωπικά νομικά του έξοδα σε υπόθεση αγωγής κατά του ABC, οδήγησε στην παραίτησή του. Ο ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός έδωσε εντολή μάλιστα να διεξαχθεί έρευνα για το αν έγινε παρα­βίαση του κώδικα συμπεριφοράς για υπουργούς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy