Πληθαίνουν οι διαφωνίες για την πρόταση Καδή

Τη διαφωνία της με την πρόταση του Υπουργού Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών εκφράζει και η Επιτροπή Συμβασιούχων Εκτάκτων και Αντικαταστατών Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Με ανακοίνωση της, η Επιτροπή ξεκαθαρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί (Συμβασιούχοι, Έκτακτοι, Αντικαταστάτες) ζητούν πριν την εφαρμογή του όποιου σχεδίου την άμεση κατοχύρωσή, τον διορισμό τους, όπως έχει τεθεί επανειλημμένα από τη συνδικαλιστική τους οργάνωση ΟΕΛΜΕΚ.

Η Επιτροπή διερωτάται επίσης μήπως το Εκπαιδευτικό Σύστημα πάσχει αλλού “και βαράμε τον εύκολο στόχο δημιουργώντας εντυπώσεις και δίνοντας ελπίδες σ’ αυτόν τον κόσμο που στοιβάζεται απελπισμένα στους καταλόγους”.  

Εξηγεί παράλληλα ότι το Ελληνικό «ΑΣΕΠ» που στήθηκε με το ίδιο σκεπτικό δεν έλυσε το πρόβλημα, ούτε άλλαξε τις επιδόσεις στην Παιδεία.  “Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έδωσαν κατά καιρούς εξετάσεις κυνηγώντας την ελπίδα. Ποιες ήταν οι συνέπειες;”, διερωτάται η Επιτροπή. Ξοδεύτηκαν, τονίζει, πολλά εκατομμύρια από το κράτος και ακόμα περισσότερα από τους υποψηφίους. “Στήθηκε ξανά η φάμπρικα των φροντιστηρίων.  Και;  Μαζεύτηκαν χιλιάδες αγωνιούντες επιτυχόντες  που πίστεψαν στο όνειρο… που έμεινε άπιαστο”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy