Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΠΑΝ για τα έργα του Γαβριήλ (εικόνες)

Με το σύνθημα «Η Τέχνη δε μπορεί να φιμωθεί», πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κατά της “δίωξης εκπαιδευτικού-καλλιτέχνη”, την οποία διοργάνωσε το «The Justice Project».

Διαβάστε επίσης:

Επ. Διοικήσεως για τα έργα τέχνης καλλιτέχνη: Ξεπέρασε τα όρια της ελευθερίας έκφραση

Πειθαρχικές κατά…παντώς από Πρόδρομο – Έρευνες για Παραλίμνι, καθηγητή και δ/νσεις

ekdilosi diamartirias gia kallitexni 11 scaled

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, στην κυπριακή διάλεκτο, «το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης εν θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα τζαι γι` αυτό αδιαπραγμάτευτο. Τασσόμαστε ενάντια στην καταπάτηση αυτού του δικαιώματος, ιδιαίτερα όταν τούτη η καταπάτηση προέρχεται που το Υπουργείο Παιδείας τζαι Πολιτισμού».

 

ekdilosi diamartirias gia kallitexni 9 scaled

Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες, κρατούσαν πανό που έγραφαν, μεταξύ άλλων, «Δεν θα περάσει ο φασισμός», «Δεν θα μας φιμώσετε», «Ήθος; Για ποιο ήθος μιλάτε Αρχιεπίσκοπε;», «Ελευθερία στην έκφραση» και φώναζαν συνθήματα, όπως «Αρνιέμαι να΄χω σκέψη που σωπαίνει», «Η Τέχνη δεν μπορεί να φιμωθεί. Ο λαός μαζί να αντισταθεί».
ekdilosi diamartirias gia kallitexni 8 scaled
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, για να έχεις δημοκρατία πρέπει να την παλέψεις «και είμαστε σε μια ιστορική συγκυρία που αν δεν την παλέψεις, δε θα την έχεις».

ekdilosi diamartirias gia kallitexni 7 scaled

ekdilosi diamartirias gia kallitexni 5 scaled ekdilosi diamartirias gia kallitexni 4 scaled ekdilosi diamartirias gia kallitexni 3 scaled ekdilosi diamartirias gia kallitexni 2 scaled ekdilosi diamartirias gia kallitexni 1 scaled

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News