Πλήθος κόσμου στην παγκύπρια συναυλία στήριξης του Ανδρέα Μαυρογιάννη (φωτογραφίες – βίντεο)

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο Στάδιο Ελευθερία – Τάσος Παπαδόπουλος, για την παγκύπρια συναυλία που διοργάνωσε το εκλογικό επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες, το Στάδιο έχει γεμίσει από κόσμο που στηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Στάδιο αναρτήθηκε πανό στα Τουρκικά και τα Ελληνικά, όπου αναγράφεται «το μέλλον μας είναι σε μια ενωμένη και ομοσπονδιακή Κύπρο».

Δεν Υπάρχει Διαθέσιμη Περιγραφή.

Μαυρογιάννης: «Η αλλαγή βρίσκεται στα δικά μας χέρια – Σας αξίζει μία Κύπρος που να χωράει τα όνειρα σας»

«Η αλλαγή βρίσκεται στα δικά μας χέρια», δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, μιλώντας στην παγκύπρια συναυλία στο Στάδιο «Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος», το βράδυ της Τετάρτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αποτρέψει την καταστροφική προ των πυλών διχοτόμηση.

Ο κ. Μαυρογιάννης στην ομιλία του είπε ότι «η μαζική, η συγκλονιστική παρουσία» αποδεικνύει ότι «Κύπρος μπορούμε και θα τα καταφέρουμε». Τις μέρες που απομένουν, είπε, «σας ζητώ να εργαστούμε για να το καταφέρουμε, να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη την αλλαγή».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «για την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της» θα πρέπει «να βάλουμε πλάτες και ν’ αναλάβουμε το χρέος που μας αναλογεί ώστε από την 1η του Μάρτη να οικοδομήσουμε μία καλύτερη Κύπρο. Για να φέρουμε πίσω πανανθρώπινες αξίες που έχουν χαθεί: την αξιοπρέπεια, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική πρόοδο, το σεβασμό, την ελευθερία».

Ο κ. Μαυρογιάννης υποσχέθηκε ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αποτρέψει την καταστροφική προ των πυλών διχοτόμηση, για να «πετύχουμε τη λύση του Κυπριακού και να βρει ξανά ο τόπος μας το βηματισμό του». Επίσης, ο κ. Μαυρογιάννης απηύθυνε το ίδιο μήνυμα στα αγγλικά και στους Τουρκοκύπριους.

Mavrogiannis Sinavlia 3 Scaled

 

Επιπλέον, δήλωσε ότι «μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα και να αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά που πλήγωσαν την πατρίδα μας τα τελευταία θλιβερά 10 χρόνια». Τα σκάνδαλα, πρόσθεσε, τη διαφθορά, τη θεσμική διαπλοκή. «Τολμούμε να φέρουμε τη ρήξη με τις απαράδεκτες πρακτικές του παρελθόντος. Να τερματίσουμε την ιδιωτική χρήση του κράτους, φαινόμενο που άνθισε επί των ημερών της διακυβέρνησης που φεύγει», είπε.

Στο δικό μας σχεδιασμό, είπε ο κ. Μαυρογιάννης η οικονομία του τόπου θα είναι ισχυρή. Θα είναι σταθερή, εύρωστη και θα παράγει ευημερία όχι για τους λίγους και τους προνομιούχους, αλλά για τους πολλούς. Έχουμε το όραμα, πρόσθεσε, έχουμε το σχεδιασμό, έχουμε και τις ανθρώπους για κάνουμε πράξη τα αιτήματα και τις προσδοκίες των πολλών.

Sinavlia Mavrogiannis 3 1 Scaled

 

Σε αυτές τις εκλογές, είπε, υπάρχουν τρεις βασικοί υποψήφιοι, αλλά δύο επιλογές: Συνέχιση της σημερινής διακυβέρνησης ή προοδευτική αλλαγή. Απέναντι στους κυρίους Νεοφύτου και Χριστοδουλίδη, είπε, που θέλουν να συνεχίσουν τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη.

Απευθυνόμενος στους νέους της Κύπρου, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι νοιώθει την απογοήτευση και τον θυμό τους. «Σας αξίζει μία Κύπρος με αξιοκρατία, με προοπτική, με ίσες ευκαιρίες. Σας αξίζει μία Κύπρος που να χωράει τα όνειρα σας», δήλωσε.

«Υπηρέτησα τον τόπο μας σε όλη μου τη ζωή με πυξίδα μου την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την αξιοπιστία. Έτσι πορεύτηκα και τους μήνες αυτούς, από τη μέρα που κατέθεσα ενώπιον σας την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης.

Sinavlia Mavrogiannis 4 Scaled

 

Τέλος, ο κ. Μαυρογιάννης ευχαρίστησε το «μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ που με τιμά με στήριξη του». Ευχαριστώ, είπε, τους συνεργάτες μου και όλους όσοι συστρατεύτηκαν μαζί μας. Στις 11 μέρες που απομένουν μέχρι τον πρώτο γύρο των εκλογών, μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τη ροή της ιστορίας του τόπου μας, κατέληξε ο κ. Μαυρογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συναυλία συμμετέχουν οι Γιώργος Ανδρέου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ευσταθία, Παντελής Θαλασσινός, Κούλης Θεοδώρου, Παμπίνα Κοντέα, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Δημήτρης Φανής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση στο ΡΙΚ 2 ή ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.