Πληθυσμιακή έκρηξη στα κατεχόμενα προκαλεί προβλήματα, σύμφωνα με την Αβρούπα

Με τίτλο «Η παραδοχή της Ιζλέμ Γκιούρτζαγ για την πληθυσμιακή έκρηξη», ο αρθρογράφος Μεχμέτ Λεβέντ σχολιάζει στην Αβρούπα τις δηλώσεις της προερχόμενης από το ΚΕΕΕ «υπουργού υγείας», η οποία όταν κλήθηκε να απαντήσει σε επικρίσεις, είπε ότι τα προβλήματα και η ανεπάρκεια στον τομέα της υγείας, όπως τα προβλήματα και η ανεπάρκεια στους άλλους «θεσμούς» και «οργανισμούς» οφείλονται στην πληθυσμιακή έκρηξη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο άρθρο του ο Λεβέντ προσθέτει ότι αυτή είναι «ίσως η πρώτη σωστή κουβέντα που είπε από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Ομολόγησε αυτή την εντυπωσιακή πραγματικότητα, που όλοι γνωρίζουν, όμως για κάποιο λόγο διστάζουν να την αναφέρουν! ‘Υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη’, είπε. Αφότου το είπε αυτό νομίζω ότι πρέπει να έχει ανακουφιστεί παίρνοντας μια βαθιά ανάσα!»

Ο Μεχμέτ Λεβέντ σημειώνει πως έχει γράψει πολλές φορές ότι πίσω από πολλά προβλήματα και την ένταση στα κατεχόμενα βρίσκεται η αύξηση του πληθυσμού που δημιουργήθηκε τεχνητά. «Αυτή η εντυπωσιακή πραγματικότητα την οποία βλέπουν όλοι αλλά κάνουν πως δεν την βλέπουν, ακούν όλοι αλλά κάνουν πως δεν την ακούν, ομολογείται τώρα μεγαλοφώνως από μια υπουργό της κυβέρνησης».

Ο τ/κ αρθρογράφος αναφέρει ότι γίνεται λόγος για μια έκρηξη που δημιούργησε ένας πληθυσμός, ο οποίος διοχετεύεται τεχνητά και συστηματικά από την Τουρκία. Η οικονομία του ψευδοκράτους, συνεχίζει, δεν σηκώνει αυτό τον πληθυσμό. Είναι ανεπαρκείς όλοι οι τομείς των υπηρεσιών, γράφει λέγοντας ότι οι υπηρεσίες που παρέχονταν σε 100-200 χιλιάδες άτομα παλιά, τώρα παρέχονται σε 1 εκατομμύριο άτομα.

«Είναι ανεπαρκείς οι υπηρεσίες υγείας! Είναι ανεπαρκή τα σχολεία! Είναι ανεπαρκείς οι ενεργειακοί πόροι! Είναι ανεπαρκείς οι δρόμοι! Μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή την ανεπάρκεια με ένα πολύ απλό και συγκεκριμένο παράδειγμα. Παλιά αυτή την πίτα ή αυτό το ψωμί μπορείτε να πείτε, το μοιράζονταν 100 χιλιάδες άτομα. Μας αρκούσε και ο ηλεκτρισμός και το νερό μας. Η πίτα είναι η ίδια, το ψωμί είναι το ίδιο! Όμως, το μοιράζονται τουλάχιστον 500 χιλιάδες άτομα, όχι 100 χιλιάδες».

Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την πληθυσμιακή έκρηξη, καταλήγει, δεν έχουν δικαίωμα τώρα να γυρίζουν και να την μετατρέπουν σε δικαιολογία για τις αποτυχίες τους. Παρά ταύτα, ως παραδοχή μιας πραγματικότητας μπορεί να θεωρηθεί ένα βήμα προς τα εμπρός, σημειώνει, «έστω και αν δεν τα ακούνε αυτά τα αυτιά που κωφεύουν όσων προκαλούν την πληθυσμιακή έκρηξη»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy