Πλοιάριο με εννιά πρόσφυγες έφτασε στο Κάβο Γκρέκο – Χειροπέδες σε πρώην καταδικασθέντα

Δύο άτομα ηλικίας 50 και 53 ετών συνελήφθησαν από την Αστυνομία ως ύποπτα για υπόθεση παροχής βοήθειας σε υπηκόους τρίτων χωρών να εισέλθουν παράνομα στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 8.30 χθες βράδυ, σκάφος στο οποίο επέβαιναν εννέα παράτυποι μετανάστες και βρισκόταν ανοικτά του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, οδηγήθηκε με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία ενός προσώπου, ηλικίας 50 ετών βρίσκονταν στη βάση δεδομένων απαγορευμένων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος είχε απελαθεί το 2010 από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών για απόπειρα παροχής βοήθειας σε υπηκόους τρίτων χωρών να εισέλθουν παράνομα στη Δημοκρατία. Ο 50χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Ακόμα μετά από αξιολόγηση στοιχείων και μαρτυριών, πρόσωπο ηλικίας 53 ετών συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για υποβοήθηση υπηκόων τρίτων χωρών για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να μεσολάβησαν για την παράνομη είσοδο των υπόλοιπων επιβαινόντων του σκάφους για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αφού λήφθηκαν τα στοιχεία όλων των μεταναστών στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Παράτυπων Μεταναστών «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Την υπόθεση διερευνά η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης σε συνεργασία με το ΤΑΕ Αμμοχώστου.