«Πλώρη» για αύξηση των τουριστικών αφίξεων στα πέντε εκατομμύρια, αλλά και για ένταξη της Κύπρου στην κατηγορία των 30 καλύτερων προορισμών παγκοσμίως μέχρι το 2030, έβαλε το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Όπως ανέφερε χθες ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης, η νέα Εθνική Στρατηγική Τουρισμού προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση της τάξης του 32% στις διανυκτερεύσεις (48 εκατομμύρια), αύξηση των αφίξεων στα πέντε εκατομμύρια, αύξηση της κατά κεφαλή δαπάνης των τουριστών από τα 75 ευρώ την ημέρα στα 90 ευρώ και αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 1,5 δισ. ευρώ επιπρόσθετα. Ανέφερε επίσης ότι το Υφυπουργείο έχει θέσει ως στόχο τη μετατροπή της Κύπρου σε ολόχρονο τουριστικό προορισμό, με την αύξηση των διανυκτερεύσεων της περιόδου Νοεμβρίου-Απριλίου από 22% σε 40%, αλλά και αύξηση των διανυκτερεύσεων στην ύπαιθρο και τα ορεινά από 100 χιλιάδες σε 400 χιλιάδες το χρόνο.

Πραγματοποιώντας μια μίνι ανασκόπηση του 2019 ο Σ. Περδίος επεσήμανε ότι ο τουρισμός κλήθηκε να διαχειριστεί σημαντικά προβλήματα όπως η αβεβαιότητα για το Brexit, η ισοτιμία του ρουβλιού, η ανασύνταξη ανταγωνιστικών προορισμών, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, τα προβλήματα με τις εταιρείες Thomas Cook, Germania, Cobalt, Air Berlin κ.λπ. και την καθήλωση των αεροσκαφών τύπου Boeing 737 MAX. Πατά ταύτα, πρόσθεσε, επιτεύχθηκε η διατήρηση των αφίξεων στα ίδια περίπου επίπεδα με το προηγούμενο έτος.

Ο Σ. Περδίος εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά τη συνέχεια, σημειώνοντας ωστόσο ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για επίτευξη των στόχων.