Έβαλε πλώρη για Μαρόκο το Saipem12000

Πλώρη για το Μαρόκο έβαλε το βράδυ το γεωτρύπανο Saipem 12.000 της ΕΝΙ, μετά από τέσσερις μέρες που βρισκόταν αγκυροβολημένο, 18 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Λεμεσού.

Μετά και τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθειά του, την περασμένη Παρασκευή, να προσεγγίσει τον στόχο “Σουπιά” στο τεμάχιο 3 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, λόγω της παρεμπόδισής του από τουρκικά πολεμικά πλοία, το SAIPEM 12000 είχε αγκυροβολήσει σε διεθνή χωρικά ύδατα, περίπου 17 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του SAIPEM 12000 στα διεθνή χωρικά ύδατα, υποστηρικτικά σκάφη του πραγματοποίησαν φορτοεκφορτώσεις εξοπλισμού στο λιμάνι Λεμεσού.

Οπως είχε δηλώσει ο λιμενάρχης Παναγιώτης Αγαθοκλέους, από τα υποστηρικτικά σκάφη εκφορτώθηκε  εξοπλισμός που αφορούσε τον στόχο “Σουπιά”, φορτώθηκε εξοπλισμός για άλλη γεώτρηση εκτός Κύπρου, και έγινε εφοδιασμός καυσίμων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marine traffic που δείχνει σε πραγματικό χρόνο το στίγμα των πλοίων, το γεωτρύπανο ξεκίνησε το ταξίδι τους στις 11 το βράδυ.

Το Saipem 12.000 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει γεωτρήσεις στη θάλασσα του Μαρόκου.