Πλώρη για νέους αγώνες βάζει το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 28η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

 

Σταθμός και ταυτόχρονα αφετηρία για νέους αγώνες έγινε η 28η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αγία Νάπα. Το φόρουμ της επαρχιακής οργάνωσης του ΑΚΕΛ στην επαρχία Αμμοχώστου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο έθεσε τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία του κόμματος και τις παρεμβάσεις στην κοινωνία και στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τα συμφέροντα των εργαζομένων και ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης ξεκίνησαν με την εισηγητική ομιλία του Επαρχιακού Γραμματέα Χρύσανθου Ζαννέττου, ομιλία από τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, χαιρετισμό του Αντρέα Φακοντή, Επαρχιακού Γραμματέα ΑΚΕΛ Πάφου, εκ μέρους των άλλων Επαρχιακών Επιτροπών του ΑΚΕΛ, καθώς και χαιρετισμό του Oktay Kayalp, εκ μέρους του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Αμμοχώστου.


Η 28η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με φόντο τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο και το εξωτερικό και ασχολήθηκε με τη γενικότερη δράση του κόμματος στην ελεύθερη Αμμόχωστο, τους προσφυγικούς οικισμούς και τα χωριά και συνοικίες της Λάρνακας όπου διαμένουν πρόσφυγες.

Ανασκόπησε την παρέμβαση του κόμματος στην τοπική κοινωνία, τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων των κατοίκων της ελεύθερης Αμμοχώστου, τα θέματα του τουρισμού, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της γεωργίας και γενικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερη θέση κατέλαβαν τα προβλήματα των προσφύγων και η γενικότερη στεγαστική πολιτική, καθώς και τα θέματα υγείας, περιβάλλοντος, πολιτισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Συνδιάσκεψη στόχευσε στην αναβάθμιση και την οργανωτική ενίσχυση του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα αυτό και στέλνοντας τη μήνυμα ότι το κόμμα στην Αμμόχωστο πρέπει να καταστεί οργανωτικά ακόμα πιο αξιόμαχο, για να συνεχίσει να δίνει μάχες για το καλό της Κύπρου και των εργαζομένων.


Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της πολιτικής απόφασης, του γενικού υπομνήματος, μηνύματος προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας και μηνύματος προς τους Αμμοχωστιανούς.

Η νέα Επαρχιακή Επιτροπή

Η 28η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου εξέλεξε τη νέα Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, η οποία έχει θητεία τεσσάρων χρόνων. Τα 43 άτομα που απαρτίζουν τη νέα Επαρχιακή Επιτροπή είναι:


Βύρας Ανδρέας, Κέττηρος Νίκος, Κουκουμάς Γιώργος, Ζαννέττου Χρύσανθος, Νεοφύτου Κατερίνα, Γαβριήλ Γιαννάκης, Χήρας Πέτρος, Πιερή Γιάννος, Κουννής Ανδρέας, Μαυρόγιαννος Γιάννος, Λίλλης Γ. Νίκος, Κώστα Κώστας, Νικολάου Χρίστος, Γιάγκου Γιάγκος, Κολάνη Σόφη, Γρηγόρη Γρηγόρης, Καραγιάννης Άντρος, Δύσπυρος Τάσος, Καράπασιης Αντρέας, Βασιλείου Γιώργος, Ζάουρα Αθηνά, Ποταμού Αλεξία, Ευαγγέλου Ξύδια Αιμιλία, Χαραλάμπους Χριστόφορος, Ιεράρχης Πανίκος, Παναγιώτου Αντρέας, Μιντή Εύα, Αβραάμ Αντρέας, Βαλανίδης Μιχάλης, Παπέττας Πανίκος, Χριστοδούλου Στέφανος, Μάτωλης Δημήτρης, Ττοφαρής Ηλίας, Κουκλή Παρή Ελένιος, Παναγιώτου Κωνσταντίνος, Χατζηγεωργίου Σταύρος, Κυριάκου Νεόφυτος, Λάρκου Χριστόφορος, Θεοφάνους Αγγέλικα, Βασιλείου Μάριος, Ιωάννου Μαργαρίτα, Κουμπάρου Χρύσω, Γεωργίου Ερμιόνη.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.