«Πλούσιο βιογραφικό με καραμπινάτα ρουσφέτια» της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ

ΑΚΕΛ: Δέκα χρόνια η κυβέρνηση ΔΗΣΥ αλώνει το κράτος, τσαλαπατάει θεσμούς και εξευτελίζει κάθε ίχνος ισονομίας και αξιοκρατίας

 

 

Πλούσιο βιογραφικό με καραμπινάτα ρουσφέτια διαθέτει η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, αφού εκτός από το βόλεμα της αδελφότεκνης και των συνεργατών του Προέδρου Αναστασιάδη, βαρύνεται με εκατοντάδες παρόμοιες υποθέσεις όπως του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του Γιαννάκη Γιαννάκη, της Άντρης Σιάλου, της Σόφης Μιχαηλίδου και τις μαζικές προαγωγές στην Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες με κομματικά κριτήρια.

Τα πιο πάνω επεσήμανε χθες το ΑΚΕΛ, διά του Γιώργου Κουκουμά, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το οποίο δικαίωσε την απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι) να ακυρώσει το βόλεμα της αδελφότεκνης του Προέδρου Αναστασιάδη και τριών ακόμη πρώην έμμισθων του ΔΗΣΥ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Προεδρικό ως ειδικοί πολιτικοί συνεργάτες του ΠτΔ και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να περάσουν από τις νενομισμένες διαδικασίες.

Ο Γ. Κουκουμάς επεσήμανε ότι «είναι αποκαλυπτικό ότι οι κυβερνώντες συγκρούστηκαν με τη Βουλή, περιφρόνησαν την Ελεγκτική Υπηρεσία και έφτασαν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να νομιμοποιήσουν ένα καραμπινάτο ρουσφέτι που προκαλεί όλη την κοινωνία». Υπενθύμισε επίσης το πλούσιο βιογραφικό της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ σε καραμπινάτα ρουσφέτια, επισημαίνοντας ότι «δέκα χρόνια τώρα αλώνουν την κρατική μηχανή, τσαλαπατούν θεσμούς και ανθρώπους και εξευτελίζουν κάθε ίχνος ισονομίας και αξιοκρατίας». Υπέδειξε επίσης ότι οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι, Αβ. Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης, οι οποίοι δηλώνουν ότι θέλουν να συνεχίσουν τα έργα του Αναστασιάδη, θέλουν να συνεχίσουν τα καραμπινάτα βολέματα.

Κυβέρνηση: «Το Ανώτατο δεν μπήκε στην ουσία»

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση δηλώνει αμετανόητη για το βόλεμα της αδελφότεκνης και των συνεργατών του Προέδρου Αναστασιάδη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το Ανώτατο Δικαστήριο «δεν μπήκε στην ουσία των δικαιωμάτων των επηρεαζόμενων προσώπων και κατ’ επέκταση στην ουσία της υπόθεσης». Επίσης, είπε ότι «εξαρτάται από τα επηρεαζόμενα πρόσωπα κατά πόσον επιθυμούν να προβούν στην οποιαδήποτε άλλη ενέργεια με βάση τα δικαιώματά τους».

 

Οι χαμηλόμισθοι των 3.000 ευρώ

Το βόλεμα της αδελφότεκνης του Αναστασιάδη και των πρώην έμμισθων του ΔΗΣΥ εντοπίστηκε και καταγγέλθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, ενώ στη συνέχεια έγιναν ρυθμίσεις από τη Βουλή (με τροπολογία η οποία ψηφίστηκε από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους) για αποκατάσταση της τάξης.

Το Προεδρικό και ο ΔΗΣΥ είχαν αντιδράσει έντονα, τόσο για την καταγγελία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όσο και για τις ρυθμίσεις της Βουλής. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι επρόκειτο για «χαμηλόμισθους».

Σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η αδελφότεκνη του Αναστασιάδη ξεκίνησε με μηνιαίες απολαβές 2.341 ευρώ και έφθασε στις 3.076 ευρώ, παρά το γεγονός ότι την υπό αναφορά περίοδο οι μισθοί στο δημόσιο ήταν παγωμένοι. Επίσης, η δεύτερη σύμβουλος ξεκίνησε με 2.041 ευρώ και έφθασε στις 2.771 ευρώ και οι άλλες δύο ξεκίνησαν με 2.265 ευρώ και έφθασαν στα 2.580 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.