«Πνίγηκε» η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου

Η Σωτήρα «βούλιαξε» σε τεράστιους όγκους νερού

 

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες πλήγηκε από φαινόμενα πλημμυρών η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, η οποία δέχθηκε τεράστιες ποσότητες βροχής χθες πριν το μεσημέρι. Ισχυρότατη καταιγίδα έπληξε την περιοχή τις πρωινές ώρες, με τη μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων να εμφανίζεται στη Σωτήρα και στο Παραλίμνι. Η Σωτήρα «βούλιαξε» σε τεράστιους όγκους νερού που συγκεντρώθηκαν σε δρόμους, ενώ δεν αποφεύχθηκαν τα προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα που επίσης πλημμύρισαν. Κυρίως η περιοχή πίσω από το Δημοτικό Σχολείο μετατράπηκε σε τεράστια λίμνη, με το χώρο στάθμευσης να χάνεται κάτω από το νερό, το οποίο κατέληξε στα γύρω καταστήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις κλήσεις. Τρεις από αυτές αφορούσαν άντληση νερού από σπίτια και καταστήματα και η τέταρτη ρυμούλκηση οχήματος, το οποίο εγκλωβίστηκε στο νερό.

Σε συναγερμό τέθηκαν και τα συνεργεία του Δήμου Σωτήρας που έσπευσαν να συνδράμουν την προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.  Ο δήμαρχος Γεώργιος Τάκκας δήλωσε ότι οι Τοπικές Αρχές βρίσκονται σε συνεννόηση με τα αρμόδια κρατικά τμήματα για αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία, όπως προαναφέραμε, κτύπησαν την περιοχή για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες. Εκτός από τη Σωτήρα, προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο γειτονικό Παραλίμνι όπου πλημμύρισε μεταξύ άλλων το πρώτο Δημοτικό Σχολείο του δήμου.

Σε μικρότερο βαθμό πλήγηκαν οι κοινότητες Φρενάρους και Λιοπετρίου, ενώ στις άλλες κοινότητες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα της περιοχής στην οποία υπάρχουν μεγάλες γεωργικές καλλιέργειες, μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχαν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ανέφερε στη «Χ» ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ και επαρχιακός γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου, Γιαννάκης Γαβριήλ. Ευχή είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα, ανέφερε ο κ. Γαβριήλ, επισημαίνοντας ότι ο γεωργικός είναι κλάδος που εξαρτάται από τον καιρό και οι αγρότες βρίσκονται συχνά εκτεθειμένοι και εξαρτώμενοι από αποζημιώσεις για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.  Πέρσι τον Ιανουάριο, οι πατατοκαλλιέργειες της περιοχής είχαν υποστεί μεγάλες καταστροφές από παγετό.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.