Ποδήλατο και περπάτημα, προτείνει στους δημότες, ο Δήμος Λεμεσού

Τη χρήση του ποδηλάτου ή το περπάτημα, καλεί τους δημότες να επιλέξουν για τη διακίνηση τους, ο Δήμος Λεμεσού, με αφορμή την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, η οποία φέτος φέρει το σύνθημα “Περπατώ και χρησιμοποιώ το ποδήλατο με ασφάλεια”.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει τους δημότες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ή το περπάτημα για τη μετάβαση τους στην εργασία τους και να διανύουν με τα πόδια αποστάσεις μικρότερες των 20 λεπτών.

Πέραν όμως της προτροπής, ο Δήμος προγραμματίζει, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών διαλέξεων σε γυμνάσια, για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και ενημέρωση για την νέα νομοθεσία, από το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού και τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού.

Επίσης, το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου (09:00), ο Δήμος Λεμεσού και ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνουν ποδηλατικό γύρο, με αφετηρία την πλατεία Διοικητηρίου. Σημειώνεται πως θα υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα για το κοινό από την εταιρεία Next Bike και ότι η οδός Ανεξαρτησίας θα είναι κλειστή για τα οχήματα, από τις 09:00 μέχρι τις 12:00.

Τις ίδιες ώρες, θα λειτουργεί στην πλατεία Διοικητηρίου περίπτερο πληροφόρησης για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, ενώ έχουν προγραμματιστεί τουριστικοί περίπατοι στο κέντρο πόλης.

Ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει ότι ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην ανάπτυξη βιώσιμων τοπικών σχεδίων κινητικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται, ο Δήμος προωθεί ολοκληρωμένο σύστημα ποδηλατοδρόμων και ποδηλατοδιαδρομών, μέσα από μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η σύνδεση του ποδηλατόδρομου του παραλιακού δόμου με το Νέο Λιμάνι και με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο του Κάθετου Δρόμου και ο ποδηλατόδρομος στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου και στην οδό Δημοκρατίας. Επίσης, σημειώνεται πως βρίσκεται υπό σχεδιασμό η επέκταση του ποδηλατόδρομου του Γραμμικού Πάρκου και η σύνδεση του με το Δάσος Πολεμιδιών.

Στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, εκδήλωση με διάφορες δραστηριότητες, όπως επίδειξη προϊόντων βιώσιμης κινητικότητας, δοκιμές ηλεκτρικών ποδηλάτων κ.α. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ, Τώνης Αντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, καθιερώθηκε από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, με δράσεις που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News