Ποδηλατόδρομος θα ενώνει Παραλίμνι με Αγία Θέκλα

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις του Δήμου Σωτήρας με τον Δήμο Παραλιμνίου και τους αρμόδιους φορείς για κατασκευή ποδηλατόδρομου -πεζόδρομου απόστασης 20 χιλιομέτρων που θα ενώνει το Παραλίμνι με την παραλιακή περιοχή Αγίας Θέκλας διαμέσου της Σωτήρας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε για το θέμα σύσκεψη στα γραφεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων κατά την οποία αποφασίστηκε η υλοποίηση του έργου”.


Ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι “το έργο θα αρχίζει από τα φώτα τροχαίας Παραλιμνίου (οδός Σωτήρος στο Παραλίμνι), θα περνά διαμέσου του Νότιου Παρακαμπτήριου (περιοχή «Βραστά» στη Σωτήρα), θα συνεχίζει στον δρόμο – άξονα που ενώνει τη Σωτήρα με την Αγία Θέκλα και θα καταλήγει στον ήδη υφιστάμενο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο που ενώνει την Αγία Θέκλα με την Αγία Νάπα».

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα, «πρόκειται για ένα τεράστιας σημασίας έργο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης από και προς το Παραλίμνι, συμβάλλοντας στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης με την επιλογή μετακίνησης με ποδήλατο. Ταυτόχρονα θα συμβάλει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, αφού με αυτό το έργο δημιουργείται ένας ποδηλατόδρομος – πεζόδρομος ο οποίος θα ενώνει το Παραλίμνι με τη Σωτήρα και κατ’ επέκταση με την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά».

Ανέφερε ακόμα ότι «σε προηγούμενη συνάντηση αποφασίστηκε η αποτύπωση του δρόμου από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου. Στόχος είναι όπως το έργο προωθηθεί σύντομα ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του αρχές του 2017, αφού είναι αυξημένες οι ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής αλλά και η ανάγκη αξιοποίησης του τουριστικού προϊόντος».


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι σε δηλώσεις του ο «Χάρης Χριστοδούλου, Εκτελεστικός Μηχανικός στο Τμήμα Δημοσίων Έργων – Κλάδος Κυκλοφοριακών Μελετών, ανέφερε ότι το έργο σκοπεύει στην αξιοποίηση του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει το Παραλίμνι με τη Σωτήρα για προσθήκη κατάλληλων υποδομών ώστε να επιτρέπει την ασφαλή διακίνηση πεζών και ποδηλατών”.

Πρόσθεσε ότι “θα εκπονηθούν οι απαραίτητοι προκαταρκτικοί σχεδιασμοί και όσες μελέτες κρίνονται απαραίτητες ούτως ώστε να δρομολογηθεί το έργο, το οποίο εντάσσεται μέσα στην ευρύτερη πολιτική του Τμήματος Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για προαγωγή της διακίνησης με ποδήλατα και της πεζοκίνησης».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.