Η ΠΟΕΔ καλεί όλους σε ενότητα και συνέχιση του αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή και τα μέλη της ιδιαίτερα, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, τον αγώνα για διατήρηση άσβεστης της μνήμης των κατεχόμενων εδαφών μας και να σταθούν μπροστάρηδες στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και επανένωση της πατρίδας μας.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι σαράντα τέσσερα  χρόνια μετά το δίδυμο έγκλημα, ο κυπριακός λαός, εξακολουθεί να βιώνει τις τραγικές επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής και κατοχής και ο Τούρκος εισβολέας εξακολουθεί να εμποδίζει ακόμη, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζήσουν μαζί ενωμένοι, σε μια Κύπρο ενιαία και ελεύθερη. 

“Αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες που αντιστάθηκαν στο προδοτικό πραξικόπημα και στους ήρωες που έδωσαν το αίμα τους για να υπερασπίσουν την προδομένη μας πατρίδα κατά τη διάρκεια της βάρβαρης εισβολής. Σήμερα, 44 χρόνια μετά, συνειδητοποιούμε ακόμη περισσότερο ότι η δημοκρατία και η ελευθερία είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε”, αναφέρει η ΠΟΕΔ.