ΠΟΕΔ : Αστοχες οι αναφορές του Πρύτανη

Η ΠΟΕΔ αντιπαρέρχεται «αφοριστικές αναφορές και παραμένει στοχοπροσηλωμένη στο δύσκολο έργο που διαχρονικά επιτελεί», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Προσθέτει ότι λειτουργεί αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και ξεχωριστή σημασία στα εκπαιδευτικά ζητήματα, προβάλλοντας και προωθώντας τα, διαχρονικά, συστηματικά και τεκμηριωμένα, ακριβώς γιατί τα θεωρεί σημαντικά και καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και συνεπακόλουθα της αύξησης των επιδόσεων των παιδιών.

«Έγνοια της Οργάνωσης αποτελεί πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκπαίδευσης και γι’ αυτό εργάζεται με περισσή σοβαρότητα και προσοχή στο να υιοθετηθούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις εκείνες που πραγματικά θα οδηγήσουν στα επιθυμητά, για το σκοπό αυτό, αποτελέσματα. Η Οργάνωση εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά και ασταμάτητα προς την πιο πάνω κατεύθυνση και, διαχρονικά, υποβάλλει θέσεις, απόψεις και εισηγήσεις για κάθε συνιστώσα του Εκπαιδευτικού Συστήματος. Θεωρούμε, συνεπώς, αφοριστικές τις αναφορές που στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς, αποκρύβοντας τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή δημόσια εκπαίδευση. Τέτοιες προσεγγίσεις αποτελούν, ίσως, και τους λόγους για τους οποίους, μέχρι σήμερα, δεν κατέστη δυνατό τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά και να επιλυθούν», συμπληρώνει.

Για το λόγο αυτό, αναφέρει η Οργάνωση, αντιπαρέρχεται, από πλευράς ουσίας, και τις συγκεκριμένες αναφορές που γίνονται μέσα από την επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θεωρώντας πως αυτές είναι άστοχες και άκαιρες, χωρίς να αποκλείεται αυτές να υποκρύβουν αλλότρια κίνητρα και σκοπιμότητες.

«Οι υποκειμενικές, αυθαίρετες αλλά και προσβλητικές αναφορές του Πρύτανη στο ρόλο των Εκπαιδευτικών/Συνδικαλιστικών Οργανώσεων κάθε άλλο παρά αποδίδουν το έργο που αυτές επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια και που δεν είναι άλλος από την προώθηση θεμάτων που άπτονται άμεσα της βελτίωσης των επιπέδων της Εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς και τις βαθμίδες. Ανακαλούμε, σχετικά, στη μνήμη της κυπριακής κοινωνίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα της ακαδημαϊκής κοινότητας, την προώθηση και στήριξη πριν από μερικά χρόνια από την ΠΟΕΔ της αναγκαιότητας για ανάπτυξη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στον τόπο μας και, ιδιαίτερα, της ίδρυσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κύπρου», προσθέτει.

Η ΠΟΕΔ καλεί όλους αντί να πυροδοτούν εντάσεις και να διολισθαίνουν σε επικοινωνιακά παιχνίδια που καμιά υπηρεσία και κανένα όφελος προσφέρουν στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, «να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές και τεκμηριωμένες θετικές παρεμβάσεις υποβοηθώντας και στηρίζοντας τις προσπάθειες αναβάθμισης του πολυτιμότερου αγαθού που έχουμε υποχρέωση ως κράτος και ως πολιτεία να παρέχουμε, σε υψηλό επίπεδο, στα παιδιά μας».

«Ας αποτελέσει αυτό και την αφετηρία για να έχει, όντως, ουσιαστικό νόημα ο εορτασμός της σημερινής Ημέρας των Γραμμάτων», καταλήγει.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ)

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.