Η ΠΟΕΔ δεν εκπλήττεται από τις τοποθετήσεις της συγκεκριμένης ηγεσίας της συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, δήλωσε στον Άστρα ο γ.γ. της οργάνωσης Χάρης Χαραλάμπους.

Αναφερόμενος στην αντίδραση των οργανωμένων γονιών, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι δεν τους πέφτει κανένας λόγος όσον αφορά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Εφόσον νοιάζονται για τα παιδιά τους, τόνισε, οι οργανωμένοι γονείς θα έπρεπε να μιλούσαν για τον υπεύθυνο τμήματος και για τις 2.600 ώρες εργασίας που χάθηκαν από τις ώρες στήριξης των παιδιών τους για να λειτουργήσει ο υπεύθυνος τμήματος.

Ο κ. Χαραλάμπους αμφισβήτησε τις προθέσεις της συγκεκριμένης ηγεσίας της Συνομοσπονδίας Γονέων και τόνισε ότι αν νομίζουν ότι με τη στάση τους προσφέρουν υπηρεσία για να εκτονωθεί η κρίση, δυστυχώς – είπε – κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Έκανε επίσης λόγω για οργανωμένη αντίδραση από πλευρά της κυβέρνησης με την επιστράτευση όπως είπε των συνδέσμων, του αρχιεπισκόπου και του γενικού Ελεγκτή. Τον αρχιεπίσκοπο, σημείωσε, τον ενημέρωσε μονομερώς ο υπουργός μεταφέροντας τους μόνο τις δικές του θέσεις.

Αναφέρθηκε επίσης και σε δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ιδιωτική εκπαίδευση.

Η ΠΟΕΔ δηλώνει έτοιμη για διάλογο, τόνισε ο κ. Χαραλάμπους, σημειώνοντας παράλληλα ότι χωρίς την απόσυρση των προτάσεων του υπουργού, δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος. Εκτός από την επιβολή αποφάσεων, πρόσθεσε, έρχονται τώρα και απαγορεύουν στους εκπαιδευτικούς να καταθέτουν και προτάσεις για να συζητηθούν.