Η ΠΟΕΔ έχει δει το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή στο Διοικητικό της Συμβούλιο και έχει ετοιμάσει μια σειρά από θέματα που θέλει για διευκρινήσεις και για παρατηρήσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού και πρόσθεσε ότι η αυριανή συνάντηση με την Επιτροπή Αξιολόγησης του μαθητή είναι μια συνάντηση διερευνητικού χαρακτήρα.

«Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε σε κάποια στιγμή με τον Υπουργό. Αύριο, θα είναι και οι άλλοι φορείς, θα ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά δε θεωρούμε ότι εμείς αύριο θα τοποθετηθούμε επίσημα, διότι εμείς έχουμε να κάνουμε με τον Υπουργό. Άμα διαμορφώσουν απόψεις και τις στείλουν στον Υπουργό και μας καλέσει, εκεί θα καταθέσουμε πλήρως εκείνα που θέλουμε», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι η ΠΟΕΔ συναντήθηκε προχθές με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κατά την οποία συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Οργάνωση και πρόσθεσε ότι συμφώνησαν όπως ξανά συναντηθούν στις 5 Φεβρουαρίου.

Κατά την πρώτη συνάντηση ΠΟΕΔ – Υπουργού Παιδείας, συνέχισε, συζήτησαν θέματα όπως του γραμματειακού προσωπικού και το πως αρχίζει ο θεσμός και πως συνεχίζει και επεκτείνεται τις επόμενες χρονιές, η αύξηση του ορίου ηλικίας εγγραφής στη δημοτική εκπαίδευση σε συνδυασμό με την δίχρονη υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση για να συμπληρωθεί το πακέτο της μεταρρύθμισης, της κάρτας εισόδου, της υποστήριξης επαγγελματικής μάθησης.

Σημείωσε, τέλος, ότι έθεσαν και το θέμα της διαδικασίας της αρχικής έρευνας, καθώς και για τις θέσεις προαγωγής.