ΠΟΕΔ για «test to stay»: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Κάκιστη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία

Το μέτρο «test to stay» είναι το κερασάκι στην τούρτα και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, κάνοντας λόγο για κάκιστη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία και για μη λήψη ουσιαστικών μέτρων τα προηγούμενα χρόνια.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Απόστολος Σκουρουπάτης τόνισε ότι η ΠΟΕΔ θεωρεί λανθασμένο τον τρόπο και το χρόνο που θα εφαρμοστεί το μέτρο. Όπως ανέφερε, θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε κατοπινό στάδιο, που θα παρατηρείτο βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Ανέφερε επίσης ότι εδώ και μια εβδομάδα περιμένουν να τους ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου. Πρόσθεσε δε ότι από Δευτέρας που θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο δεν θα διώξουν κάποιο παιδί, ούτε θα επιτρέψουν την στοχοποίηση των μαθητών.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρουπάτης σημείωσε ότι η χθεσινή απόφαση της ΠΟΕΔ για μονόωρη στάση εργασίας στις 7 Φεβρουαρίου περιλαμβάνουν μέτρα πίεσης και αντίδρασης που αφορούν την όλη διαχείριση της πανδημίας.

Σημείωσε ότι το «test to stay» δεν είναι ο κύριος λόγος που η ΠΟΕΔ προχωρεί σε δυναμικά μέτρα. Όπως είπε, στην προδημοτική, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία, 15 ημέρες μετά που άνοιξαν τα σχολεία, δεν υπάρχει έλεγχος με αποτέλεσμα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει στις αναπληρώσεις εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λέγοντας ότι αρνείται προκλητικά να υιοθετήσει τις εισηγήσεις τις ΠΟΕΔ.

Ανέφερε επίσης είναι δύσκολο να αφήσει ένας εκπαιδευτικός αδιόριστος τη δουλειά του για 10-15 μέρες αντικατάστασης. Ακόμα ο κ. Σκουρουπάτης σημείωσε ότι η ΠΟΕΔ ζητά ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.