Παράθυρα/ Ορίζοντας

Poetry Slam ξανά

Το Poetry Slam όπως αναφέρουν οι οργανωτές του  Poetry Slam Cyprus «είναι ένας διαγωνισμός ποίησης, στον οποίο οι συμμετέχοντες απαγγέλουν την πρωτότυπη δουλειά τους, δραματοποιώντας την ταυτόχρονα. O ποιητής-slammer, έχει στη διάθεσή του το μέγιστο 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.  Ένα Poetry Slam προκαλεί και προσκαλεί όλες τις ποιητικές φωνές, διαφόρων παραδόσεων, υφών και προσεγγίσεων, να παρουσιάσουν το ποίημά τους με τρόπο που να μεταδώσουν ό,τι πραγματεύεται το ποίημα, είτε είναι πολιτικό, ερωτικό, κοινωνικό, κλπ. θέμα. Οι παραστάσεις αυτές, γκρεμίζουν τα σύνορα μεταξύ ποιητή-slammer, κριτών και κοινού, απελευθερώνοντας το λόγο.»

Το φετινό 6ο Διεθνές Poetry Slam Cyprus 2023 διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από το Ιδεόγραμμα. Poetry Slam Cyprus και παρουσιάζεται στον ARTOS House, Αγίοι Ομολογητές, Λευκωσία στις  13 και14 Μαρτίου 2023.

Έχουν προσκληθεί 8 Slammers από το εξωτερικό οι: Yonatan Kunda (εβραϊκά) και Muhammad Aguani (αραβικά) από το Ισραήλ, σαν guest slammers, και οι: Dominique Christina από τις ΗΠΑ, Gonçalves Gonçalo από τη Μοζαμβίκη, Frej Haar από τη Σουηδία, Marie Darah από το Βέλγιο (γαλλικά), Matt Charnock από τη Δανία και Lisette Ma Neza από το Βέλγιο (Φλαμανδικά). O κύπριος, δύο φορές πρωταθλητής Slam, Αργύρης Λοΐζου έχει προσκληθεί και θα λάβει μέρος μαζί με τους guest slammers από το Ισραήλ.

Στην ανοικτή πρόσκληση, για τους ποιητές με έδρα την Κύπρο, ανταποκρίθηκαν και θα λάβουν μέρος οι: Άντρος Ζαχαρία, Paul Stewart, Δημήτριος Γκόγκας, Veronica Raad, Κατερίνα Κωνσταντίνου, Μαρία Κούβαρου, Σταύρος Ξ. Πέτρου, Κυριακή Ανδρέου Τάντη, Reem Maghribi, Αλεξία Σολωμού, Aleen Andreou, Stavros Khatchatryan, Alexandra Neil, Μιχαήλ-Άγγελος Εγγλέζος και Natalie Aoun.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος θα διαγωνιστούν όλοι οι ποιητές-slammers που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση. Θα επιλεγούν οι έξι, από τους οποίους θα αναδειχθεί ο National Champion 2023, ο 2ος και ο 3ος νικητής.

Στο Δεύτερο Μέρος θα διαγωνιστούν 12 ποιητές-slammerς: Οι έξι που επιλέγηκαν στο Πρώτο Μέρος και οι έξι από το εξωτερικό. Θα ξεχωρίσουν οι έξι, από τους οποίους θα αναδειχθεί ο Champion of  the International Poetry Slam, Cyprus 2023, ο 2ος και ο 3ος νικητής.  Οι δύο νικητές, ο National Champion και ο International Poetry Slam Cyprus Champion 2023, θα πάρουν βραβείο €100 ο καθένας.

Η 5μελής κριτική επιτροπή αποτελείται από:  Ανθή Αντωνιάδη – ηθοποιός περφόρμερ, αρχαιολόγος, πολιτιστικός ακτιβιστής, ποιήτρια / Ahmet Yikik – πανεπιστημιακός, κριτικός λογοτεχνίας, μεταφραστής / Catherine Nikita – ιδρυτής του BPRarts, cultural management, επιμελήτρια, σύμβουλος τέχνης / Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου – ποιητής, ψυχοθεραπευτής, επιμορφωτής ενηλίκων, θεατροθεραπευτής / Λία Λαπίθη – εικαστικός καλλιτέχνης.

ARTOS House, Αγίοι Ομολογητές, Λευκωσία

13-14 Μαρτίου 2023

Cache 980X637 Crop Medium 602563 105954 23 03 06 095846

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.